2013.02.20. 17:52

Rendszám nélkül száguldozó maffiózókból talán kevesebb van ma, mint tizenöt éve, de van sok más furcsaság. Nagy terület, sok út, kevés rendőr – ilyen körülmények közt bármi előfordulhat.

Például ez a kedves kis jelenet is, amelyben a sárkányrepülős beugrik a benzinkútra egy kis üzemanyagért. Mi ebben a szokatlan? Például az, hogy hogyan került egyáltalán oda, de végülis ami repül, az előbb utóbb földet ér. Végülis a sárkány motorja is benzinnel megy, és abból elég komoly baj lehet, ha menet közben fogy ki a nafta. A történet érdekesebb része azonban csak eztán következik. A pilóta szabályszerűen kigurul a kútról, egyenesen az autópálya-felhajtóra. Megadja az elsőbbséget, ahogy a nagy könyvben meg van írva, majd gázt ad, és kigurul oda, ahol az autók 100 km/h feletti tempóval száguldanak. Rágondolni is rossz, hogy mi lett volna, ha akár csak egy magasabb furgon épp arra jár, és beakad a széles szárnyba, de nem így történt. A sárkány pedig meglepően gyorsan elrugaszkodott a talajtól, biztonságos magasságba, ahol már nem árthatnak neki a száguldó autók.

Így ez tulajdonképp egy happy end, mindenki mehet tovább a maga útján. Csak az a kérdés marad, hogy egy ilyen manőver Magyarországon vajon milyen következményekkel járt volna. Milliós bírság? Tárgyalás? Börtön? Mindez együtt? Ki tudja.