Hot-roddal büntetnek a berlini fiatalok

2013.07.24. 15:26

Minden nagyvárosnak megvan a maga jellegzetes járműve: Londonnak a double-decker, New Yorknak a sárga taxi, Delhiben pedig a tuk-tuk határozza meg az utcaképet. Ugyan Berlinben még nem jönnek szembe minden sarkon, de egyre népszerűbbek a mini hot-rodok.

Minden stílusjegy megtalálható, ami a nagyokon: letisztított, sallangmentes kasztni, lángnyelvek és alacsonyabbra vágott szélvédő, na meg persze az egyediség. A vevőnek rendes V8 helyett egy 170 köbcentis egyhengeressel kell beérnie, de nincs az a Ferrari, amit ennyire megnéznek a belvárosban.

Ha nem volna 3,5 millió forintunk venni egyet, óránként nagyjából húszezerért bérelhetünk is, az árba ráadásul beletartozik az idegenvezetés is.

Bár belőlünk egyöntetű lelkesedést váltott ki a fura hóbort, nem mindenki örül ennyire a roddereknek. Bodo Pfalzgraf rendőr-szakszervezetis szerint az extrém alacsony járműveket nehezen veszi észre a többi közlekedő, ami könnyen balesethez vezethet. Félelmei nem alaptalanok: a fürdőkádnak is apró gépből még a Smart is egy fölénk tornyosuló óriás.