Tizenhatan préselődtek be a Smartba

2013.07.27. 12:31

Időről időre feltűnik egy nagyobb női csoport, amely megpróbál bepréselődni egy apró autóba. Ha célját nem is értjük, kicsit se bánjuk: az ilyen rekordkísérletek legtöbbször látványosak.

Ha van alkalmatlanabb autó sok ember befogadására, mint egy Smart ForTwo, akkor az talán egyedül a Renault Twizy. Sebaj, a szűken kétszemélyes városi apróságra egész máshogy nézünk ezek után, és valamelyest fenntartásokkal kezeljük majd azt, ha a mérete miatt szidják. Új-Zélandon akadt tizenhat vállalkozó szellemű táncosnő, akik rácáfoltak a nem alaptalan előítéletre azzal, hogy mind befértek az autóba. Láthatóan nagy szükség volt a szakmai tapasztalatukra: a hajlékonyságuknak hála könnyen kihasználták a Smart minden köbdecijét, miközben haladtak egy begyakorolt koreográfia mentén.

Tavaly novemberben egy brit fitneszterem huszonnyolc női vendége préselte be magát egy Cooper SD-be. A karcsú hölgyekre egymásba gabalyodva, ide-oda szorítva csukták rá a Mini ajtaját, hivatalossá téve ezzel a világrekordot. Az a csúcs egyelőre nincs veszélyben, bár ha tartják tavaly tett ígéretüket, a rekorderek idén tesznek egy próbát a megdöntésére.