2013.08.24. 08:26

Mindössze száz kilométert élvezhette ezt a Ferrarit dubaji tulajdonosa, mielőtt az új F12 Berlinetta körbetört egy balesetben, valahol az Egyesült Arab Emírségekben.

Hétszázezer forint minden kilométerért – szólhatna a hatásvadász cím, de a helyzet ennyire nem drámai. Igaz, aki vett már nullkilométeres autót valószínűleg átérzi az arab ferraris fájdalmát, amit a jelentős értékvesztés okoz, de az orrmotoros F12 állapota messze nem tűnik totálkárnak; a javítás viszont biztosan nem áll majd meg 10-20 ezer eurónál. A baleset mikéntje sajnos nem ismert, és az alacsony futásteljesítmény mellett az autóról is mindössze annyit tudni, hogy jelenleg egy sardzsai roncstelepen pihen.

Az F12 Berlinetta a Ferrari egy új modellje: a tavalyi Genfi Autószalonon mutatták be, az 599-es utódaként. Az orrmotoros, bő másféltonnás kupé egy 6,3 literes V12-est kapott, 740 lóerővel. Noha ez az érték, valamint 3,1 másodperces nulláról száz kilométer/órára való gyorsulása még az utcai szupersportautók mezőnyében is erős, ára a konkurencia nagy részénél alacsonyabb: 228 ezer euróról indul.