Ennél rondább Rolls-Royce-t nem találsz

2014.01.06. 06:07

Eladó az autó, amely egyszerre érdemes a világ legrondább Rolls-Royce-sza és leggiccsesebb Lincolnja címre. Ennek a zafíros, kristályos szörnyűségnek az ára 49900 dollár, azaz nagyjából tizenegy millió forintot ér. Legalábbis a tulajdonosa szerint, aki volt annyira merész, hogy Fáraónak nevezze el.

A Rolls-Royce Phantomra emlékeztető forma alatt egy Lincoln Town Car rejlik. Ez szolgálta az alapot a különös vizuáltuningnak, amely készítésekor a brit luxusmárka jellegzetes vonalai ihlették a művészt. Tagadhatatlan, ahol a Rollst másolta jó munkát végzett, de a Lincoln kibukkanó kerékjárati íveitől ordítóan diszharmonikus az egész.

Az ilyen barkácsmunkákon mindig a részletek legszórakoztatóbbak. A Swarovski kristállyal kirakott típusnév sem egyszerű a Fáraón, de igazán az szenzációs, ahogyan a Spirit of Extasy szobrocskát megformázták. A hirdetés vége külön gyöngyszem, így szól: Iderepülsz, találkozunk a reptéren, vezetünk, ebédelünk, aztán elmegyünk a bankomba. Vagy a tiédbe, és kész az üzlet – írja a Saint Louis-i hirdető.

A Rolls gazdája talán nem is tudja, hogy rokonlelkek Ueli Anlickerrel, aki hasonló fétissel küzd. Igaz, ők ketten közel sem ugyanakkora pénzeszsákon ülnek. Anlicker az a svájci őrült, aki évek óta alakítgatja McLaren SLR-jét. Már több millió dollárnyi aranyat és drágakövet belepakolt, de az a baj, hogy a saját ízlése vezérli a munka során, így hiába árulja, vevőt nem talál.