2014.08.09. 06:38

A Porsche, ahogy minden valamire való autógyár, mindenféle haszontalanságot is kínál az autóihoz. Ez az úgynevezett kollekció: ruázat, táskák, karórák, tárcák, mandzsettagombok, modellautók és hamutartók – ilyesmi szokott ide tartozni, és általában annyi a közük az adott márkához, hogy ugyanaz a jelvény virít rajtuk. A Porsche azonban olyasmit mutat most, ami valóban a sportkocsimárkára emlékeztet: egy órát, ami a 911 Turbo felnijéből készült.

Nem biztos, hogy ez a legszerencsésebb választás, hisz a tízágú felni mintázatának nincs sok köze az óra tizenkettes osztásához, így aztán nem nagyon könnyíti meg a pontos idő leolvasását, de ez a tárgy nem is feltétlen a használatról szól, sokkal inkább a dekorációról, és persze a vágyakról, rajongásról. A 20 hüvelykes felninek ugyan csak az első harmada alkotja az órát, de a szerkezet így is tisztességes felfüggesztést igényel, hisz a tömege bő 8 kilogramm.

A Porsche órának persze az árát is rendesen megkérik: 1497 euróba, azaz mintegy 470 ezer forintba kerül ami ahhoz képest, hogy Porsche terméket kapunk érte, nem tűnik soknak, de ahhoz képest, hogy egy szétvágott felnit egy néhány ezer forintos óraszerkezettel... de mindegy is, ez pontosan olyan tárgy, amit csak néhány igazán elszánt fickó vesz majd meg, őket viszont nemigen lehet majd lebeszélni róla.