Tizenöt évesen kapott Paganit

2014.08.25. 15:32

Sokszor hallani, hogy ajándékozásnál nem az érték, hanem a gesztus a fontos. Nem tudjuk, hogy a tajvani üzletember, aki egy 330 millió forintos Pagani Huayrát vett a fiának, hallotta-e a mondást, de az biztosan nem tartotta vissza, hogy gyermeknek jogosítványa sincs, és egy darabig még nem is lehet.

A tizenöt éves tulajdonos most három éven át nézheti vágyakozva a Paganit, legfeljebb az a tény nyugtathatja meg valamelyest, hogy az országban övé az első kiszállított példány. Mivel Tajvan törvényei szerint még három évig biztosan nem szerezhet jogosítványt, valószínű, hogy az apa inkább az ismerősei előtt akart felvágni, mint a gyermekét elkápráztatni.

Ha pár év múlva végre meghajtja az olasz sportkocsit, akkor viszont igazán maradandó élményben lesz része. A gyártó hagyományaihoz híven Mercedes motort építettek az autóba, igaz már nem a 7,3 literes szívó V12-est, hanem hatliteres, feltöltős változatot. Ez 770 lóerőt, és kis híján ezer newtonmétert ad le, ami elég ahhoz, hogy három másodperc alatt gyorsítsa százra az autót, és 360 km/h-s végsebességet biztosítson a számára.