Ötajtós Suzuki Jimnyt készített egy csapat diák

2022.01.22. 09:40

Az árát leszámítva a  Suzuki Jimny közönségkedvenc: szeretjük a terepképességeit, a formatervét és azt, hogy az utolsó oldschool terepjárók egyike. Hibái persze vannak, az 1,5-ös szívó benzinese nem túl erős, cserébe a kibocsátása csapnivaló - ezért csak haszonjárműként kapható nálunk - , de a mérete miatt is elesik néhány potenciális vásárlótól.

Régóta rebesgetik, hogy a Suzuki készít egy ötajtós változatot is, ami elsősorban Indiában arathat nagy sikert. Hivatalos bemutatóról ugyan még nem hallottunk, de 2022-es leleplezésről szól a fáma. Ha minden igaz, jó harminc centivel toldanák meg a tengelytávot, hogy beférjen a két plusz ajtó, árban pedig 1 millió forint körüli lenne a különbség, de ennyit már maga a pornós név is megér: elvileg Jimny Longnak fogják hívni.

Nem nehéz elképzelni, milyen lesz a gyári ötajtós, de a Nihon Automobile College (Japán Autó Egyetem) tanulóiból álló csapat átépítése segít a fantáziának: a Tokiói Autószalonra építették meg a hosszabb verziót, amit meg is fejeltek egy komoly külső bukócsövezéssel, plusz fényhíddal, tetősátorral és egy mini monster-truck felfüggesztéssel - utóbbi egyébként sajátos divat az ország tuner-szcénájában. Októberben álltak neki a munkának, a céldátum az autószalon megnyitója, azaz január 14 volt. A lenti videó alig egy héttel a bemutató előtt készült, tehát csücskösen, de azért sikerült befejezni.