Videón a debreceni autós üldözés – itt a friss részletek

2022.01.28. 12:05

Tegnap délelőtt raboltak ki egy ékszerboltot Debrecen belvárosában, a tulajdonost meg is verték. Egy kis Fiat Seicentóval próbáltak elmenekülni, az időközben kiérkező rendőrök üldözőbe vették őket. A hajsza nem tartott sokáig, a tolvajok ugyanis egy Ford Focusnak ütközve megálltak, amikor a Csapó utcáról akartak lekanyarodni. Erről videó is készült.

Itt még nem adták fel, futva folytatták a menekülést, de a rendőrök gyorsabbak voltak. Egy másik felvételen látszik, ahogy földre viszik az egyik elkövetőt, a másik rabló azonban kifutott a képből. Mindenesetre nem sokkal később őt is utolérték, és mindkettejüket előállították a debreceni kapitányságra.

Időközben a rendőrség is közzétette az ügy részleteit. Az elkövetők, egy szerb testvérpár ütlegelni kezdte az ékszerüzlet tulajdonosát, erre lett figyelmes egy utcán sétáló nő, ő értesítette a hatóságokat. A bántalmazott férfihez mentőt hívtak, a szemtanúk meghallgatása során pedig kiderült, két zömök tolvajt keresnek, akik egy sárga autóval hajtottak el. Egy fiatal férfi a rendszámukat is le tudta fényképezni.

Ezt követően hajtóvadászat indult, egy járőrpár rá is akadt a menekülő rablókra, és már minden irányból körbezárták őket a szirénázó rendőrautók, mire nekiütköztek a parkoló Fordnak. A nyomozás eddigi adatai alapján a két férfi nem sokkal a bejelentés előtt lépett be az ékszerüzletbe, egyikőjük azonnal egy gáz- és riasztó fegyvert szegezett az eladóra, majd ütni-verni kezdték. A dulakodás közben, ugyan próbáltak egy fekete táskába ékszereket pakolni, azonban a végén a fegyvert és a táskát is hátrahagyva kellett elmenekülniük.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a szerb testvérpárt, akiket bűnügyi őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A 46 éves férfi és 37 éves öccse is részletes beismerő vallomást tett a rendőröknek.

A Fiat Seicento egyébként nem volt éppen ideális választás a meneküléshez. Bár könnyű manőverezhetősége és fordulékonysága miatt elődjével, a Cinquecentóval egyetemben amatőr szlalomversenyeken is kedvelt modell, egyáltalán nem mondható csúcstechnikának, ez gyorsulásán és végsebességén is érezhető. Rikító sárga színe miatt pedig finoman szólva sem alkalmas a beolvadásra, elvegyülésre.

Az autó a parkoló Focusszal való ütközéskor jelentősen megrongálódott, összetört a lökhárító, a jobb első lámpa és sárvédő, kilyukadt a hűtő és elfolyt a hűtővíz. Személyi sérülés a baleset során nem történt, a Dehír megkeresésére pedig a mentőszolgálat elárulta, hogy az ékszerbolt tulajdonosát vérző fejsebek miatt láttak el, továbbá felmerült az orrcsonttörés gyanúja is, ezért kórházba szállították.

Forrás: police.hu