Fényvisszaverő aganccsal a balesetek ellen

2014.02.21. 11:05 - Hírszerkesztő

Nálunk is előfordul hogy a szarvasok a közutakon átkelve találkoznak egy közúti járművel, de Finnországban nagyságrendekkel gyakoribbak az efféle balesetek. A becslések szerint 3-5000 balesetben szerepel rénszarvas, ami jelentősen csökkenti a vadállományt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Ecclestone szerint átverés a Formula E

2014.02.20. 16:59 - Hírszerkesztő

Eddig mindenki csak a lelkesedés hangján nyilatkozott a Formula 1 környezetbarát alternatívájaként beharangozott versenysorozatról, ám úgy tűnik, Bernie Ecclestone nem ilyen derülátó. Azt mondja, egyszerűen nem lehet életképes a versenysorozat, egyedül a szervezők kaszálhatnak rajta.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Személyes lánctalp – az évtized találmánya?

2014.02.19. 15:22 - Hírszerkesztő

Igazán sokoldalú szerkezetet készített Yvon Martel, a kanadai feltaláló. Az MTT-136 mindenre jó: kiváltható vele a kistraktor, a motoros szán és a hótoló, de a felhasználási lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Venne vadiúj 41 éves Volvót?

2014.02.18. 16:13 - Hírszerkesztő

Az 1973-as Volvo valószínűleg a legkevesebbet futott 1800 ES a világon, és most nem olcsón ugyan, de megvehető egy kifejezetten klasszikus autók eladására specializálódott kereskedésben. Természetesen nem olcsó, de nem is találni még egy ilyen állapotú példányt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
54 hozzászólás

Így ég a safety car

2014.02.17. 18:16 - Hírszerkesztő

Egy versenyen nem meglepő dolog, hogy lángra kap egy autó a pályán. De, hogy pont a safety car gyulladjon ki az igen ritka. A legutóbbi Nascar futamon pedig épp ez történt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Így üldöz a szomszéd

2014.02.16. 16:55 - Hírszerkesztő

A szlovák rendőrök egy közúti szabálysértőt üldöztek a Volkswagen Transporterrel, amikor, feltehetőleg a nagy tempó miatt, beleszálltak egy családi ház kerítésébe. Az autó felment a körülbelül harminc centi magas betonalapra, és letarolta a vaskerítést. A Balogtamásin történt balesetben szerencsére senki sem sérült meg, de a kisbuszban igen nagy kár keletkezett.

Távolról sincs vége, olvasson még »
36 hozzászólás

Világrekord tolatva

2014.02.15. 16:07 - Hírszerkesztő

Sokak számára az ugrató autók jelentik a raliversenyek talán legnagyobb látványosságát. Ebből a műfajból a Guinness-rekordok könyvében is találunk bejegyzést: az amerikai Travis Pastrana még 2009-ben repült majdnem pontosan 82 métert.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Így okád tüzet a környezetbarát sportkocsi

2014.02.13. 17:09 - Hírszerkesztő

A legdrágább szupersportkocsik a legtöbbünk számára absztrakt vágyképek csupán. Poszteren nézegetjük, esetleg tudjuk, hány lóerős és mennyi idő alatt gyorsul százra. Ám egy-egy példányt meglátni is csak néhány kiválasztottnak adatik meg. Ilyen gép a McLaren P1-es is, amelyből egyelőre legfeljebb néhány tucatnyi készült, ám van, aki már közelebb jutott, mint mi valaha is fogunk, és fel is vette.

Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

Tizennyolc métert zuhantak, megúszták

2014.02.12. 15:40 - Hírszerkesztő

Nehéz lenne eldönteni, hogy a szerencse, vagy a modern autótervezés vivmánya-e a New York-i házaspár túlélésének első számú oka, de az az érzésem, hogy kevesen fogadtak volna rá, hogy ezt megússzák.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Van jogunk traffipaxra figyelmeztetni?

2014.02.11. 13:01 - Hírszerkesztő

Bő egy éve kapott magas összegű bírságot Michael Elli, mert figyelmeztette a szembejövő autósokat a traffipax jelenlétére. Perre vitte a dolgot, és mint nemrég kiderült, jól tette.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Vagyont érhet a diktátor-Mercedes

2014.02.10. 16:48 - Hírszerkesztő

Az RM Auctions kínálatában bukkant fel a Mercedes 600 Pullman limuzin nyújtott, egyedi rendelésre készített változata. A hatajtós modell pontos eredetét egyelőre titokban tartják, de úgy hallani, egy meg nem nevezett afrikai ország állami garázsában állt évtizedek óta, mindenféle karbantartás nélkül.

Távolról sincs vége, olvasson még »
26 hozzászólás

Kutya rágta meg a luxusautót

2014.02.08. 14:08 - Hírszerkesztő

Alaposan meglepődhetett az angliai Somersetben élő Royston Grimstead, amikor egy este hazaért munkahelyéről. Luce névre hallgató kutyája egy műanyagdarabot rágcsált, mely - mint később kiderült - a férfi méregdrága Aston Martinjának első sárvédőjéből származott. A harmincmilliós autóban így nagyjából kétmillió forintos kár keletkezett.

Távolról sincs vége, olvasson még »
41 hozzászólás

Ezt magyarázza meg valaki!

2014.02.08. 06:44 - Hírszerkesztő

Az 1977-es Cadillac Eldorado Biarritz ugyanúgy kezdte életét Texasban, mint a legtöbb társa. A későbbiekben valamelyik tulajnak azonban elgurult a gyógyszere.

Távolról sincs vége, olvasson még »
16 hozzászólás

Játékautóval a forgalomban

2014.02.06. 17:03 - Hírszerkesztő

A Little Tikes játékgyártó Cozy Coupeja egy időben a legnagyobb példányszámban eladott kocsi volt az Egyesül Államokban, beleértve a valósi autókat is. Több méretben, rengeteg változatban létezik, és ahogy sok sikeres terméknek, ennek is rengeteg másolata van. Itthon nem igazán terjedt el, mint gyermekjáték, de a hipermarketekben gyakran találkozunk a nagyobb fajta, bevásárlókocsivá alakított változattal. A volánnál ül a gyerek, amíg szülei a kocsi tetejére szerelt kosárba pakolnak. Így az egész család boldog.

Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

Klasszikus Ferrari potom 8,8 milliárdért

2014.02.05. 12:02 - Hírszerkesztő

Köztudott, hogy a legdrágább, legritkább autók igen jó befektetést jelentenek, hisz egyre csak nő az értékük. Ám úgy néz ki, manapság semmiért nem fizetnek annyit a gyűjtők, mint az 1950-es évek végének, illetve a 60-as évek elejének Ferrarijaiért. Itt egy újabb példa – persze nincs min csodálkozni, hisz a 0704-es alvázszámú Testa Rossa nem csak ritka, de látványnak is fantasztikus.

Távolról sincs vége, olvasson még »
13 hozzászólás

Eladó a halálbiztos Chevy

2014.02.04. 16:04 - Hírszerkesztő

Quentin Tarantino élő filmes legenda. Szinte mindenki ismeri a Ponyvaregényt, a Kill Bill filmeket, a Kutyaszorítóbant, a Becstelen brigantykat, vagy legalábbis ezek némelyikét. E filmek mind az ő nevéhez fűződnek, ahogy a Halálbiztos is, ám ez kevésbé ismert. Pedig autós szempontból talán ez a legérdekesebb.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Kiszivárgott a Halálos Iramban 7. előzetese

2014.02.03. 17:04 - Hírszerkesztő

A főhőst alakító Paul Walker tragikus halála miatt ugyan csúszik a következő Fast and Furious film, de 2015 áprilisára elkészülnek a végleges változattal. Ez a jelenet például benne lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »
8 hozzászólás

Darun lógatták a Lamborghiniket New Yorkban

2014.02.01. 17:12 - Hírszerkesztő

Vajon mi célból emelnek két Lamborghinit egy tizenkét emelet magas épület tetejére New York belvárosában? A válasz egyszerű: mert ott gazdagok buliznak, a Lambo pedig tökéletes dísze bármely burzsuj bulinak.Lamborghini-hoist 

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Ekkora hótorlaszt még nem láttál

2014.02.01. 14:52 - Hírszerkesztő

Egy kivételesen nagy hótorlasz tartja elzárva az alaszkai Valdezt egy hete. A néhol 12-15 méter magas hó fél kilométer hosszan lepte be az utat, emellett gátként tekintélyes méretűre duzzasztott maga mögött egy folyót. Már takarítják. Nem kis munka.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Told le Travoltát!

2014.01.31. 17:09 - Hírszerkesztő

A Grease – kevésbé használt magyar címén Pomádé – című musical-filmet szinte mindenki ismeri. John Travolta és Olivia Newton John szerelmének kibontakozásában központi szerepet kap két autó is. A fehér, villámokkal tarkított 1948-as Ford De Luxe és a fekete, lángokkal díszített 1949-es Mercury Custom. Utóbbi most eladó.

Távolról sincs vége, olvasson még »
8 hozzászólás

A legdurvább Zaporozsec?

2014.01.30. 11:27 - Hírszerkesztő

Jó eséllyel csak egy ügyes garázsprojekt, amely még kész sincsen, de látszik, hogy az orosz (ukrán? belorusz?) fiúk igyekeztek egyszerre villámgyors és látványos gépet építeni. És persze simán próbálgatják az autópályán.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Tehénmintás luxusautó a divat?

2014.01.29. 18:15 - Hírszerkesztő

A BAPE egy japán divatmárka, ami az állításuk szerint a laza utcai viseletet képviseli, nemtől és kortól függetlenül. Lazának valóban laza, és emellett rendkívül feltűnő ruhák ezek. Halmozott figurák, harsány színű rejtőminták, polgárpukkasztó témák. Nem véletlenül hord a rap-sztár Kanye West is ilyen kapucnis pulóvereket. És ha az emberen jól áll, akkor az autón is, nem? Ezt inkább mindenki döntse el maga.

Távolról sincs vége, olvasson még »
8 hozzászólás

A Volkswagen mérnök mind angyal?

2014.01.29. 14:36 - Hírszerkesztő

A Volkswagen sem maradhat ki a Superbowl-reklámhadjáratból, hisz Észak-Amerika legnézettebb eseményéről van szó. A kis Darth Vader után nagyot kellett gurítani – meg is próbálták.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Eladó Ayrton Senna sportkocsija

2014.01.28. 14:25 - Hírszerkesztő

Az 1992-es, kívül-belül fekete NSX-et a Silverstone Auctions árverezi el hamarosan. Az autó egyébként is jó vétel, hiszen húsz éve lényegében nem használták, és Senna sem hajtotta szét, de a története miatt valószínűleg drágábban veszik majd meg, mint amennyit az autó egyébként érne.

Távolról sincs vége, olvasson még »
12 hozzászólás

Botrány a pontatlan traffipaxok körül

2014.01.27. 18:42 - Hírszerkesztő

Ez az a téma, amit nem szokás feszegetni: hogy a sebességmérő berendezések milyen pontosan is mérnek. Természetesen minden traffipaxnak van mérési hibája, de senki sem gondolta, hogy ilyen mértékű is lehet. Nemrég egy egészen meglepő adatok láttak napvilágot a Baltimore városában használt, összesen 83 kamerából álló rendszerről: kiderült, hogy egyes pontjain kétszámjegyű hibaszázalékkal dolgozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »
46 hozzászólás
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 26