120 milliót ér a legendás Bandita

2014.12.17. 18:24 - Andróczi Balázs

A Pontiac Firebird Trans Am jó külsejű autó – különösen ez az 1977-es fekete-arany kivitel – de talán ezért is van belőle rengeteg, így még mindig viszonylag olcsó. Ennek ellenére több vadiúj, méregdrága olasz sportkocsi áráért kelt el ez a példány, amely korábban Burt Raynolds tulajdona volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A gonosz autója lesz a szuper-Jaguar

2014.12.16. 16:31 - Hírszerkesztő

A Jaguar C-X75 eddig csak egy halott próbálkozásnak tűnt, de a különleges szupersportkocsit leporolják egy filmszerep erejéig. A Jaguar-Land Rover korábban is támogatta a James Bond filmeket, és úgy néz ki, ez most sem lesz másként – ezúttal a rosszfiúk alá adják eddigi legkorszerűbb sportkocsijukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A világ leggyorsabb monstere

2014.12.16. 11:02 - Andróczi Balázs

A monster truck az autóversenyzés pankrációja: látványos, hangos, látszólag értelmetlen és pusztító. A nagykerekű autók azonban nem a gyorsaságukról híresek – az embermagas, ballonos traktorgumikon eleve istenkísértés nagyobb tempóval menni. Ez azonban nem jelenti, hogy nincs, aki megpróbálná.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felújították a spanyol király első autóját

2014.12.15. 16:51 - Andróczi Balázs

VI. Fülöp az idén vette át a királyi teendőket János Károlytól – ebből az alkalomból a Seat gyár felújította élete első autóját. Az 1986-os Seat Ibiza kivételes példány, és nem csak az aranyszínű fényezés miatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kalapács alatt Mussolini ajándéka

2014.12.14. 15:03 - Hírszerkesztő

Hírességek, ismert emberek korábbi autóit általában könnyebb eladni, van ugyanis egy jelentős rajongótábor, amelynek tehetősebb tagjai bármit megadnának egy-egy ilyen járműért. Különösen akkor, ha egy igaz klasszikusról van szó. De mi lehet a helyzet a diktátorok autóival? Nagyjából ugyanez, ott van például Mussolini Fiatja, amelyet három évvel ezelőtt árvereztek el, vagy éppen Alfa Romeója, amelyet idén nyáron egy orosz múzeum vett meg 55 millió forintnyi összegért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tóba esett a Ferrari

2014.12.14. 13:33 - Hírszerkesztő

Elvesztette uralmát Ferrarija felett, és letért az útról egy horvát sofőr Ausztriában. Az olasz sportkocsi így becsúszott egy völgybe, és mintegy hetven méterrel lejjebb, egy tóban kötött ki. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozhatta a balesetet, annyi viszont biztos, hogy az anyagi kár jelentős.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bezúzták a Minit a hatóságok

2014.12.14. 10:05 - Hírszerkesztő

Hiába várta Minijét egy amerikai megrendelő, az autót ugyanis az országba szállítást követően a hatóságok bezúzták. Az Egyesült Államokba ugyanis csak olyan típusok példányait importálhatják, amelyek átestek a megfelelő amerikai környezetvédelmi vizsgálaton, illetve törésteszten. Ez alól csupán a huszonöt évnél idősebb járművek képeznek kivételt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Monster truckot DeLoreanből?

2014.12.13. 10:29 - Hírszerkesztő

Van az úgy, hogy valaki a megszállottságig rajong egy-egy autótípusért. Ez a vonzalom általában ritka, különleges gépekre irányul – olyanokra, mint például a DeLorean DMC-12-ese. A Vissza a jövőbe trilógiának köszönhetően mára ikonikussá vált a modell, de az egyébként is kis szériából az utakon igen keveset látni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Luxuskocsi ennyire még sose fájt

2014.12.12. 18:13 - Hírszerkesztő

Ha tippelni kéne, hogy ki követte el az arany-zöldkróm Rolls-Royce Ghostot, valószínűleg tízből öten rávágnák, hogy az ízléstelen felvágás mestere, a Mansory is benne lehet a dologban. És nem tévednének.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Negyvenhárom éves Ferrari első tulajdonostól

2014.12.11. 17:38 - Hírszerkesztő

Ritka lehetőség egy Ferrari 365 Daytonát birtokolni, de még ritkább, ha az eredeti tulajdonostól vehető át egy ilyen különleges sportkocsi. Márpedig ezúttal pontosan erről van szó. A 70-es éveiben járó Patrick Sinn huszonöt éve nem használta a Ferrariját, de száraz helyen, felbakolva és letakarva állt a metálpiros autó, így kivételes állapotban maradt fenn. Most pedig eladná – a kikiáltási ára félmillió dollár az RM Auctions árverésén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A világ legmocskosabb Jeepje?

2014.12.10. 17:27 - Hírszerkesztő

Az Egyesült Államok déli részén nagy divat manapság sárban autózni, persze olyan gépekkel, amelyek alkalmasak ilyesmire. Hatalmas fesztiválokat szerveznek laza talajú helyszíneken, hogy aztán mindenki nyakig sáros lehessen napokon át. A fura szabadidős tevékenység persze különleges járműveket is szült, amilyen ez is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Párbajban a Koenigsegg és a Porsche

2014.12.10. 06:34 - Hírszerkesztő

Papenburgban, a hosszú oválon mérkőzött meg egymással a Koenigsegg Agera R és a Porsche 918 Spyder Weissach Edition. Papíron a Porsche jobban gyorsul, a Koenigsegg viszont sokkal erősebb – itt volt hely kideríteni, mire képesek egymás ellen.

Ilyen olcsón sosem lesz BMW-d

2014.12.07. 09:33 - Hírszerkesztő

Ritka alkalom, hogy beszerezz egy BMW Isettát megfizethető áronajánlja magát egy hirdetés az eBay-en. Minthogy nincs általános megegyezés arról, hol végződik az autó fogalma, és honnantól lesz egy egykor közlekedése alkalmas, motorral hajtott járműből rozsdakupac, a hirdetés szövege talán nem túlzó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Mikulás BMW-vel érkezik

2014.12.06. 13:43 - Hírszerkesztő

A Mikulásnak egyetlen éjszaka alatt hatalmas utat kell megtennie annak érdekében, hogy minden gyermek cipőjébe bekerülhessen a kis piros csomag. Ezt hagyományosan egy szánnal teljesíti, amelyet rénszarvasok húznak. A BMW-nél azonban úgy gondolták, érdemes lenne a szarvasokat lóerőkre cserélni, ezért egy M4-est toltak a Télapó alá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szálljon be a Forma-1-be!

2014.12.06. 11:47 - Hírszerkesztő

A Marussia Forma-1-es istállója számára nem volt igazán sikeres és kellemes év az idei. Az október eleji Japán Nagydíjon francia pilótájuk, Jules Bianchi szenvedett megrázó balesetet, a szezon utolsó három versenyén pedig már rajthoz sem tudtak állni. Három idény után csődbiztos vette át a csapat irányítását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Versenygép a rettegett fekete autóból

2014.12.06. 06:37 - Hírszerkesztő

A Pobjeda M20, amelyet 1949 és 1958 között gyártottak a GAZ autógyárban, Magyarországon akár a diktatúra jelképe is lehetett volna: a Volga elődje feketében talán még most is félelmetes látvány sokak számára, hisz 1956 előtt nagyrészt az ÁVO flottája is ilyenekből állt. Mihail Szmoljanov, egy orosz formatervező azonban egész más színben tünteti fel a vén orosz járművet: úgy alkították át, ahogy a Bonneville Speed Week sebességrekorder autóit szokás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az orosz tél nem kegyelmez

2014.12.05. 17:59 - Hírszerkesztő

Hiába köztudott, hogy az oroszoknál milyen kemény a tél, ők maguk mégis elfelejtették. Amikor leesik az első hó, mindenhol megszokott egy kis káosz a házak közötti parkolókban. Ezt még betudjuk annak, hogy néhány hónap alatt mindenki elszokik a csúszós körülményektől, de ami itt történik azon már inkább cask nevetni lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Durván néz ki az atomháborús Enzo

2014.12.04. 17:28 - Hírszerkesztő

A világvége utáni világra optimalizált Ferrari teljes képtelenségnek tűnik, de a virtuális tér sok mindent elbír.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem előzünk havas úton

2014.12.04. 12:28 - Hírszerkesztő

Ahogy leesik a hó, itthon is egymást érik a balesetek – csak annyi a különbség az orosz sofőrökhöz képest, hogy ott előbb jön el ez a pillanat. A bajok gyökere az, hogy fejben nehéz egyik pillanatról a másikra átállni a kis tapadású körülményekre, hisz ilyenkor bizonyos tempó felett sem a féknek, sem kormánynak nincs hatása.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újra száguld az összetört legenda

2014.12.03. 17:38 - Hírszerkesztő

Két évig tartott, de megérte: Cristopher Cox kék-sárga Ferrari 250 GTO-ja ismét a régi. A milliárdos épp a Le Mans Classic-ra vitte az autót – persze lábon – két éve, amikor egy teherautóval ütközött. Személyi sérülés nem történt, de az autó csúnyán összetört – amiből mostanra semmi nem látszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újra él a torinói szörnyeteg

2014.12.02. 12:31 - Hírszerkesztő

A Fiat S76-os 104 év után ismét működik, ami önmagában is hatalmas eredmény. Az azonban még érdekesebb, ahogy a szecessziós versenyautó szól. Lélegzetelállító, még így videón keresztül is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A föld nyelte el az autót

2014.12.01. 18:07 - Hírszerkesztő

Kínából származik a felvétel, a kelet-kínai Csincsiang városából, ahol egy forgalmas kereszteződésben keletkezett nagyméretű víznyelő az aszfalt alatt, akkora, amelyben teljesen eltűnik egy középkategóriás szedán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eladó a legelső Batmobile

2014.11.30. 17:37 - Hírszerkesztő

Minden idők legelső Batmobile-ját kínálja eladásra a Heritage Auctions. Az autót Forrest Robinson és barátja, Len Perham építette a hatvanas évek elején. Az 1956-os Oldsmobile 88 alapjaira épülő egyedi jármű eredetileg ezüst fényezést kapott, Robinson pedig saját használatra szánta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Száguldás az irodában

2014.11.30. 14:45 - Hírszerkesztő

Gondolkodott már azon, hogy mivel lehetne feldobni az irodában eltöltött szürke hétköznapokat? A munkán kívül számos ötlet felmerülhet, az időrabló weboldalaktól az álmodozáson keresztül a kollégákkal való viccelődésig. Az alábbi videó azonban teljesen más szintre emeli a munkakerülést.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olyan nincs, hogy nem csapatós autó

2014.11.29. 16:16 - Hírszerkesztő

A Renault Twizyről általában nem a csapatás és az élményautózás jut az ember eszébe. Sokkal inkább spórolós, városi szaladgálós gépnek nevezhetjük a francia villanytörpét, amelyről a Totalcar szerkesztőségének is megvolt a maga véleménye.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38