A szépségverseny győztese a Mercedes külsejű Ferrari

2014.08.19. 15:55 - Hírszerkesztő

Ha csak fél szemmel pillantunk a monitorra, úgy néz ki, mintha a Mercedes 300 SLR egy szokatlan arányú példánya volna, pedig nem az. A korszak persze stimmel, az SLR 1954-ben épp a csúcson volt, tarolt a sportkocsiversenyeken és az F1-ben is, de ez az autó Olaszországban készült ugyanabban az évben, méghozzá a Scaglietti műhelyben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szupersport BMW rekordáron

2014.08.18. 17:03 - Hírszerkesztő

A kalifornia Pebble Beach Concours d'Elegance aukcióján minden évben különlegességek tucatjai cserélnek gazdát, sokszor meghökkentően magas áron. Most egy BMW i8-ast árvereztek el, több mint 185 millió forintnyi dollárért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hihetetlen, de mindenki megúszta

2014.08.18. 09:06 - Hírszerkesztő

Pebble Beachen, ahol ezen a hétvégén az egyik, világszinten is legjelentősebb autós eseményt rendezték meg, nem csak rettentő drága autókat árvereztek és bemutatókat tartottak (mint a Lamborghini Huaracan Super Trofeo, vagy a Renovo Coupe), hanem versenyeztek is. Hiába veteránok mennek a pályán, a versenyzők minden energiájukat beleadva küzdenek itt is. Így történhetett meg az is, hogy az egy Chevrolet Monza gumija, az egyik kanyar után egyszer csak levált a felniről, és a nézőtér felé szállt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tahóság elnyeri büntetését

2014.08.16. 06:42 - Hírszerkesztő

Paul Wlaker tavaly októberben szenvedett halálos balesetet egy barátjával, amikor hazafelé tartott egy los angelesi rendezvényről. Miután elszállították a roncsokat a helyszínről, két tizenéves fiatal ellopta a Porsche tetejének maradványait. A kaliforniai bíróság most a 18 éves Jameson Wittyt hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az autó, ami megért 8,9 milliárdot

2014.08.15. 15:06 - Hírszerkesztő

A legértékesebb Ferrari, a 250 GTO egy példányát árverezték el Pebble Beach-en, ahol épp Észak-Amerika legismertebb, ritka régi autókat felvonultató rendezvényét tartják. Az olasz legendát, amelynek az évek során irreálisan magasra szökött az ára, ezúttal kicsit több mint 38 millió dollárért árverezte el a Boneham's aukciós ház.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne kezdj a biztonsági oszloppal

2014.08.14. 17:20 - Hírszerkesztő

Sokaknak ismerős lehet az a hidraulikus oszlop, amely az egyes területekre való behajtást korlátozza. Józan ésszel gondolkodva senkinek nem jutna eszébe nekihajtani, de a gyártónak ki kell próbálnia, mit bír a rúd. Konkrétan ezt:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Átugrotta a száguldó Audit: túlélte!

2014.08.14. 13:50 - Hírszerkesztő

Reklámcélokra nincs jobb egy látványos videónál, de mivel ezt sokan tudják, már csak az igazán szélsőséges ötletekkel lehet kitűnni. Klottgatyában és pulcsiban beállni egy százötvennek közelítő szupersportkocsi elé például megüti az ingerküszöböt?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eladó a legelső Range Rover

2014.08.14. 06:11 - Hírszerkesztő

A Range Rover volt a legelső mai értelemben vett szabadidő-autó, ahol megpróbálták összehozni egy drága személyautó kényelmét egy terepjáró képességeivel. Az első generációt 26 évig gyártották, és azóta márkává növesztették a típust, de minden ezzel a katonai zöld autóval kezdődött.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sosem volt G Merci egy vagyonért

2014.08.13. 17:13 - Hírszerkesztő

Eddig azt hittük, hogy már minden furcsaságot láttunk, amelyet az autóipar kitermelt, de az OPAC Contender XG minket is meglepett. Most bárki megveheti az autót, amely kis jóindulattal a napjainkban népszerű terep-kupé kategória előfutárának tekinthető, igaz indokolatlanul sokat kérnek érte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felnyársalta a kocsit a szalagkorlátra, túlélte

2014.08.12. 16:19 - Hírszerkesztő

Oldalnézetből alig látszik valami a Dodge Caliber sérüléseiből, pedig szabályosan felnyársalódott az autópálya szalagkorlátjára. A biztonságot szolgáló korlát elöl ment be, és az autó tetején távozott belőle jó néhány mégternyi, mire a jármű megállt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Száznyolcvannal a lépcsőkön

2014.08.11. 16:01 - Hírszerkesztő

Néhány napja kering a közösségi oldalakon egy videó, ahol BJ Baldwin félelmetes tempóval hajtja Chevrolet kasznis versenygépét. Nem is a sebesség miatt igazán látványos a felvétel, hanem azért, mert majd méteres lépcsőfokokon minimális billenéssel száguld lefelé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy garázsban porosodik a ritka csúcs-Porsche egy darabja

2014.08.09. 17:15 - Hírszerkesztő

Mindössze 1270-et gyártottak belőle, 2004 és 2007 között ez jelentette a Porschézés csúcsát. A Carrera GT nem hétköznapi sportautó, senki sem megy el mellette közönyösen, ha meglát egyet. Legfőképp akkor, ha lapos gumikkal, porba temetve várja a törődést, olyan üzenetekkel a szélvédőjén, mint a takaríts le!. Ez a fekete példány állítólag egy éve porosodik egy kanadai parkolóban, azóta ki sem nyitották.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ami ennél furcsább, az már nem lehet autó

2014.08.09. 14:26 - Hírszerkesztő

Legyen bármilyen mélyre nyúló a bizarr autókról kialakult képed, íme egy öszvér, ami elgondolkodtat majd. Valahonnét az orosz utakról való, és több benne a karakter, mint borscsban a cékla. Erős képzelőerővel van a kiállásában valami a Chevrolet és a Pontiac hazai piacos egyterűiből, de úgy általában a felismerhető jegyei amerikaiak. Hogy mire gondolt a művész, azt talán csak ő tudja, de mindenképp dicsérendő, hogy törekedett egyfajta összhangra. Az íves küszöb és az extrém magas kerékjárati ívek önmagukban is könnyfakasztóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legjobb óra autóbolondoknak

2014.08.09. 06:38 - Hírszerkesztő

A Porsche, ahogy minden valamire való autógyár, mindenféle haszontalanságot is kínál az autóihoz. Ez az úgynevezett kollekció: ruázat, táskák, karórák, tárcák, mandzsettagombok, modellautók és hamutartók – ilyesmi szokott ide tartozni, és általában annyi a közük az adott márkához, hogy ugyanaz a jelvény virít rajtuk. A Porsche azonban olyasmit mutat most, ami valóban a sportkocsimárkára emlékeztet: egy órát, ami a 911 Turbo felnijéből készült.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha a kaszkadőrnek nem adja ki

2014.08.07. 13:27 - Hírszerkesztő

Egy komolyabb kaszkadőrmutatványt akár napokig is tarthat megtervezni. Mérnökök, fizikusok, konstruktőrök, és profi sofőrök dolgoznak azon, hogy a látványos akciót mindenki ép bőrrel ússza meg. Nem tudjuk, hogy ezen a vélhetően kínai forgatáson mi siklott félre, de valaki nagyon elmért valamit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az istenkísértés új magaslata

2014.08.07. 06:26 - Hírszerkesztő

Angliában kifejezetten népszerű a hobbi-autóversenyzés. Sokan építenek megvásárolható készletekből versenyautót, hogy aztán pályanapokon, vagy hegyi felfutó versenyeken száguldozhassanak, legálisan. Az alábbi videón Jos Goodyear a skóciai Doune-ban hajtja együléses GWR Raptor típusú versenyautóját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így verd át a Mercidet

2014.08.06. 06:13 - Hírszerkesztő

Bizonyos szempontból az aktuális Mercedes S-osztály képviseli az autózás csúcsát. Mind a biztonsági, mind a kényelmi kiegészítő az ipar élvonalába tartoznak, ha nem a legjobbak. De ezt a guruló technikai erődemonstrációt is át lehet verni, méghozzá nevetségesen egyszerű módon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pedig már azt hittük, hogy nincs lejjebb

2014.08.05. 12:20 - Hírszerkesztő

Az otthoni autóépítő kisipar már számtalan botrányos dolgot termelt ki az évek során. Volt nevetséges, gagyi, és olyan is, amelyet rengeteg aprólékos, már-már precíz munkával alakítottak vállalhatatlanul rondára. Utóbbiak táborában koronázunk új királyt ezzel a Tremor Coasterrel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A profi is törhet BMW-t

2014.08.04. 17:21 - Hírszerkesztő

Versenypályán vezetni mindig veszélyes dolog marad, még ha az ember életvitelszerűen is teszi ezt. Néhány napja a hírhedt Nürburgringen törtek össze egy BMW M5-öst.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Autószállítóval menekült a részeg kamionos

2014.08.03. 11:51 - Hírszerkesztő

Lőttek rá, kövekkel dobálták, de sokáig megfékezhetetlennek tűnt az autószállítóval menekülő kamionos. Életveszélyes és félelmetes, mégis komikus hat és fél perc a hülye közlekedési helyzetek hazájából Fehéroroszországból. Íme a részeg kamionos, aki egy trélernyi Forddal – köztük több furgonnal – a háta mögött int be a törvénynek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szerelő kínozta a Mustangot

2014.08.02. 13:42 - Hírszerkesztő

Valószínűleg minden bizalmát elvesztette a szervizzel szemben az a floridai férfi, akinek egy szerelő kínozta meg a Mustangját. Az igen érdekes javítási próbálkozást az autó fedélzeti kamerája rögzítette, most mégis a szerviz perelné a tulajdonost.

 
        A kép illusztráció
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen a 2-es BMW profik kezében

2014.08.01. 17:57 - Antal Sturcz

A jó autóreklám mindig a kocsi képességeit demonstrálja. Mivel mással lehetne egy erős, hátsókerekes BMW-t bemutatni, mint egy körforgalom körbedriftelésével?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Phil Collins tudta mi a jó

2014.07.31. 16:32 - Hírszerkesztő

Van olyan zenész, aki minden vagyonát ritka sportkocsikban tartja, de Phil Collinst láthatóan mindig jobban érdekelte a zenélés, mint a száguldás. Ez persze nem jelenti, hogy ne vett volna jó kocsit magának – állítólag a 90-es évek elején például ezt a BMW 325i Touringot hajtotta, amely most egy használtautó-hirdetési oldalon bukkant fel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzék, így megy a Bugatti négyszázzal

2014.07.30. 14:41 - Hírszerkesztő

A Sun Valey Road Rally érdekes esemény: egy lezárt, egyenes országúti szakaszon lehet kipróbálni, mit tud a verda. Az útszakasz ráadásul nem csak néhány száz méter, így itt igazán nagy tempó is előfordul.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Trutymódrag – az autósport legalja?

2014.07.29. 17:23 - Hírszerkesztő

Bizonyos autósport-ágak értelmes mivolta gyakorta megkérdőjeleződik – a szerkesztőségben például régi vita, hogy a drift sport-e vagy sem – de meg mernénk kockáztatni, hogy a sárban gyorsulás az eddig látott legnagyobb baromságok egyike.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33