Így kell driftelni – lábbal

2015.05.16. 09:09 - Lendvai Zsolt

Bartosz Ostalowski igazi hős, ez nem kérdés. A 28 éves lengyel srác gyermekkora óta profi versenyző szeretett volna lenni, mindig is imádta a száguldást. Néhány évvel ezelőtt azonban súlyos motorbalesetet szenvedett. Túlélte, azonban mindkét karját elvesztette. Ő azonban elképesztő lelkierővel továbbment, és nem adta fel álmait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jó a tetőablak

2015.05.15. 18:24 - Andróczi Balázs

Kína az új luxusautók és a kezdő sofőrök országának tűnik, legalábbis az alapján, ami nap mint nap átszivárog hozzánk. Ezúttal egy Mercedes CLA az áldozat, amely valami módon az utak közt futó csatornában landolt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyalogosfelismerő teszt ijesztő eredménnyel

2015.05.14. 18:07 - Andróczi Balázs

A német Auto Motor und Sport készítette ezt a rövid videót, amelyen az látszik, ahogy az úttesten áthaladó gyalogost imitáló babára reagálnak az autók. Elvben mindegyik elektronikájáról azt ígérik, hogy felismeri a gyalogost és megállítja az autót, mielőtt megtörténne a gázolás. A gyakorlatban pedig – tessék csak nézni, mi történik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Durva csattanó az üldözés végén

2015.05.14. 16:43 - Andróczi Balázs

Ezerszám teremnek Oroszországban a dashcam-videók, és úgy tűnik, most már a rendőrök is csatlakoztak a mozgalomhoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen lenne az igazi autós akció

2015.05.12. 16:08 - Andróczi Balázs

A Fast & Furious hetedik részében sok a digitális trükk, és sok a hihetetlenül szerencsés kimenetelű vagányság. Remélhetőleg mindenkinek tiszta, hogy mindez a valóságban nem így zajlana – sokkal inkább úgy, ahogy a CH rajzfilmjében láthatjuk. Tessék vigyázni, elég véres jelenetek következnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Versenygép az atomvillanás utánra

2015.05.12. 06:12 - Andróczi Balázs

A traktorgumis versenyautó teljesen értelmetlen, de arra, amire kitalálták, mégis nagyszerű. A Lotus ezzel a furcsasággal reklámozza az új Mad Max filmet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lezuhant a repülő autó

2015.05.11. 17:25 - Andróczi Balázs

Utoljára tavaly hallottunk a behajtható szárnyú, autóként és repülőként egyaránt használható szerkezetről, amelynek az ígéretek szerint két év múlva kellene gyártásba kerülnie. Most mindenesetre megvolt egyfajta törésteszt – szerencsére a pilóta, aki egyben a feltaláló is, nem sérült komolyabban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aki ebben ült tudja, mi az a halálközeli élmény

2015.05.10. 09:36 - Totalcar

Különös képpár tűnt fel tegnap a kaliforniai Redwood City tűzoltóságának Instagramján. Íme, ilyen egy tetőkárpitba gyógyult lánckerék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mondeót öklelt a Porsche

2015.05.09. 16:21 - Lendvai Zsolt

Alig néhány napja mutattuk meg azt a Touareget, amelynek – a hírek szerint hölgy – sofőrje annyira pánikba esett, hogy autójával lényegében meghágott egy Porsche 911-est. Úgy tűnik azonban, hogy nemcsak hobbiterepjáróval történhet hasonló, a Porsche elég alacsony ahhoz, hogy egy személyautó alá is becsusszanjon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hologrammal védik a rokkant-parkolókat

2015.05.08. 12:57 - Andróczi Balázs

Úgy tűnik, Oroszországban sem kisebb probléma, mint itthon, hogy a sofőrök egy része egyszerűen semmibe veszi a mozgássérült-parkoló jelzéseit. Ezért próbálták egy új módszerrel megállítani azokat a barmokat, akik rokkant-kártya nélkül álltak volna a stilizált tolókocsi-jelzésre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valóságshow-ban támad a levegővel hajtott autó

2015.05.08. 06:15 - Andróczi Balázs

Az MDI vagy húsz éve fejleszti a sűrített levegővel működő, autók hajtására alkalmas motort, amely ezúttal egy AIRPod nevű háromkerekű járműben tűnt fel. A vicces, orr-ajtós, háromkerekű kapszulát egy amerikai vállalkozás gyártaná, a Zero Pollution Motors, darabonként mintegy 10 ezer dolláros, azaz 2,7 millió forintos áron.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meghágta a Porschét a Volkswagennel

2015.05.07. 06:11 - Andróczi Balázs

Ez a veszélye, ha egy sportkocsi és egy hobbiterepjáró találkozik: az előbbi simán szolgálhat rámpaként az utóbbi számára. Ennek ellenére először látunk hasonlót, hogy a terepjáró egy parkolóházban álljon rá egy másik járműre. Állítólag pánikbalesetről van szó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az ízlés Kínában lakik

2015.05.05. 15:14 - Andróczi Balázs

Aki azt gondolná, hogy a telibe aranyozott autónál nincs lejjebb, az most átgondolhatja az álláspontját. A kínai One Hundred Tuning Club állította elő ezt az egyedi Chrysler 300C-t, méghozzá négy hónap és mintegy 15 millió forintnyi jüan befektetésével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ők lesznek a Top Gear új arcai?

2015.05.05. 11:05 - Andróczi Balázs

Jeremy Clarkson, James May és Richard Hammond cipőjébe nagy bátorság lesz belelépni, hisz könnyen bizonyulhat túl bőnek, de a show mindenképp folytatódik, ha új arcokkal is. Természetesen már most megindult a találgatás – a Sunday Express című lap szerint már ki is választottak három újabb ismert személyiséget a műsor vezetésére.

 
    A Sunday Times szerint ők hárman vihetik tovább a Top Gear-t
Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor a gyalogos az idióta

2015.05.04. 16:10 - Hírszerkesztő

Aki vezetett, vagy egyáltalán ült már autóban, biztosan látott már figyelmetlen gyalogost körülnézés nélkül lelépni az úttestre – nos, itt akad néhány, talán az átlagnál is súlyosabb példa, amilyenből szerencsére kevés akad.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Börtönbüntetést kaphat az M7-esen lenullázott Lamborghini sofőrje

2015.05.04. 15:12 - Máth Dávid

Akár börtönben is végezheti a tavaly szeptemberben, M7-esen összetört, majd kigyulladt Lamborghini Huracan sofőrje. Nyolc hónappal a baleset után, az illetékes ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérte a férfival szemben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Limót építettek a Corvette-ből

2015.05.03. 15:38 - Lendvai Zsolt

A Chevrolet Corvette már önmagában is különleges és értékes autónak számít, azonban van, aki ennyivel sem éri be. Hamarosan egy C4-esen alapuló limuzin kerül majd kalapács alá a Mecum aukciósháznál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tahón parkolsz? Van, ahol így büntetnek

2015.05.03. 06:37 - Totalcar

Fehéroroszország sok szempontból Európa kevésbé irigyelt országai egyike. Hideg a klímája, a gazdasága gyengécske, a demokráciát csak hírből ismerik arrafelé, de egyvalamiben egész biztosan nagyon jók, ez pedig a durván szabálytalanul parkolók nevelése. Ez a szalihorszki audis sem valószínű, hogy még egyszer feláll arra a járdára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az R8 szülte az RS3-at?

2015.05.02. 06:38 - Perkó Rudolf

Az Audi RS3 Sportback reklámfilmjében az R8-as nagy erőlködés közepette megszüli a piros ötajtóst. Szépek a képek, komoly filmeket idéz a zene, de a szülés folyamatát ilyen formában rávetíteni az autók világára kissé izzadság szagú próbálkozás. Inkább az jut róla eszünkbe, ahogy Sigourney Weaver hasfalából kimászik az idegen az 1986-os Alienben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a milliomos kocka zúzta össze a kínai LaFerrarit

2015.04.30. 14:55 - Máth Dávid

Kedd este Kínában utolért a vég egy LaFerrarit. A rikító lime sportcipőben, roncsban ülve búslakodó sofőr képe azóta felszántotta az internetet. A srácról időközben kiderült, hogy Qin „King” Fen, 27 éves kínai újgazdag gamer.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ellopott egy utat két tolvaj. Egy UTAT!

2015.04.30. 10:13 - Máth Dávid

Alapig lerabolt egy utat két tolvaj Kínában, a 7,5 milliós Nantonghoz közel. A ritkán használt vidéki út 2008-ban épült, és a helyiek beszámolói szerint jó állapotban volt a lopás előtt. Ezért is lepte meg annyira az erre lakókat, amikor felfedezték, hogy 410 méter hosszan eltűnt róla a beton. Aztán amikor a falubizottságnál kiderült, hogy semmilyen építési tervet nem hagytak jóvá rajta, szállt be a sztoriba a rendőrség.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eszement autók az új Mad Max filmhez

2015.04.30. 06:17 - Andróczi Balázs

Az eddig három részt megért ausztrál film-legenda, a Mad Max újabb részéhez ért. Mel Gibson helyett ugyan Tom Hardy játssza majd a főszerepet, viszont a rendező ugyanaz a George Miller lesz, aki az első három filmet is jegyzi. A stílus persze marad, azaz a film nagyrészt sivatagi utakon játszódik majd, így a hangulat megteremtéséért elsősorban a járművek felelnek majd. Méghozzá igazán eszement járművek, ahogy a most közzétett ízelítőből látható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dominóként tarolt a türelmetlen camarós

2015.04.29. 07:45 - Máth Dávid

A helyszín az Egyesült Államokat kelet-nyugat irányban átszelő transzkontinentális autópálya, az I 90 New York-hoz közeli szakasza. A szereplők: egy türelmetlen camarós, egy akadályként közlekedő pickupos és egy kamion. Többedszer nézve a videót nem kérdés, hogy a platós - tudatosan vagy figyelmetlenségből - elment a provokáció határáig, de ez sem magyarázat arra, amit a camarós csinál a végjátékban.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar lány is lehet Miss Tuning

2015.04.28. 16:18 - Andróczi Balázs

Ahogy minden évben, a Bódeni tó mellett megrendezett Tuning World közönsége az idén is megválaszthatja Tuning Szépét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kerék nélkül szebbek az autók?

2015.04.27. 18:03 - Andróczi Balázs

A sci-fikben a mai napig visszatérő elem a lebegő autó: ilyet használnak például a Star Wars sorozat hősei. Az ehhez szükséges antigravitációs technológia persze még nem létezik – ha egyátlalán lehetséges – de egy kis képmanipulációval kideríthető, hogy milyen volna néhány jellegzetes európai típus kerekek nélkül. Ahogy Sylvian Viau és fotóin látható, van olyan autó, aminek egészen jól áll a lebegés, másoknál viszont inkább hiányérzetet hagy. Mindenesetre érdemes végignézni a képeket, vannak a lebegő járművek közt meglepően vonzó darabok is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45