2014.11.19. 08:12

Ne gondold, hogy a Totalcarnál csak akkor indul az élet, amikor te már órák óta pörgeted a mókuskereket. Hidegindító címmel új sorozatot indítunk, hogy legyen értelme elkezdeni a napot. A Hidegindító nem megterhelő olvasmány, amíg elfogy a kávé, beköti a cipőjét a gyerek, amíg megjelenik a hátad mögött a főnök, vagy bezötyögsz a suliba, éppen a végére is érsz. Ha egy témáról még többet olvasnál, a forrás linkjén megteheted, ha nem, nem. Jó reggelt, ez ilyen egyszerű.

Autóipari hírsaláta

  • A Magyar Suzuki bemutatta új vezérigazgatóját, Ryoichi Ourát a szaksajtónak. Noha már hónapok óta betölti e tisztséget, csak azért most, mert az új Vitara gyártásának előkészítése erősen lekötötte Esztergomban. A szakember eredetileg vegyészmérnök, de vezetett quad-gyártól fényezőüzemig elég sok mindent. A kora tavasszal érkező új Vitaráról annyi az új infó a párizsi bemutatóhoz képest, hogy a bonyolultabban gyártható, kétszínű fényezésű Vitarák kb. a termelés 20 százalékát fogják adni. Akit mélyebben érdekel a dolog gazdasági vonatkozása, az elolvashatja a Napi.hu-n.
  • Korszakváltás előtt áll a magyar közlekedésfejlesztés, legalábbis a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára ezt mondta Debrecenben. A 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban fenntartható közlekedési beruházások valósulnak meg. A tervezett fejlesztések közül kiemelte a megyeszékhelyek autóúton történő megközelíthetőségét, a határokig nyúló autópálya-hálózatot, a Liszt Ferenc repülőtér vasúti kapcsolatának megteremtését és a dunai vízi közlekedés fejlesztését.(MTI) 
  • Tegnap olvashattatták nálunk, hogykívü-belül lefotózták a Suzuki új kompaktját és lencsevégre kapták a másfélmilliós Daciát
  • Bruttó 5 forinttal csökkentette a Mol Nyrt. a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. 2011. szeptembere óta nem volt 390 forint alatt a beznin. (MTI)
  • Zajlik a Los Angeles Autószalon, ahol a Mazda bemutja a CX-7 és a CX-5 kistestvérét, a CX-3-at, ami a Nissan Juke ellenfele lehet.
  • Az év első tíz hónapjában 4 százalékkal csökkent Romániában a járműgyártás, ugyanakkor 25 százalékkal nőtt az új gépkocsik eladása - közölte kedden a román autógyártók és -importőrök egyesülete. Romániában az új járművek több mint 70 százalékát jogi személyek vásárolták meg. (MTI)

Anno

  • 1839-ben ezen a napon születet Emil Skoda, cseh gépészmérnök, a Skoda Művek jármű- és fegyvergyár alapítója
  • 1900-ban ezen a napon indultak el Budapesten első útjukra a Posta által forgalomba helyezett automobiloknak nevezett járművek (valójában háromkerekű triciklik)
  • 1925-ben ezen a napon született Edward "Eddie" Russo amerikai autóversenyző
  • 1961-ben ezen a napon halt meg Al Keller amerikai autóversenyző
  • 1969-ben ezen a napon született Philippe Adams belga autóversenyző
  • 1973-ban ezen a napon halt meg Mike Salay (Michael Szalai) amerikai autóversenyző

Közlekedési koffein

  • Nagyfelületű burkolathibák javítása miatt ma napközben lezárják az M7-es autópályán a balatonvilágosi csomópontban, a Nagykanizsa felé vezető oldalon a le- és felhajtóágat. A Balaton északi partjára tartóknak azt javasolják, hogy az autópályáról a munkaterületet megelőző - a 80-as kilométernél lévő - csomópontban hajtsanak le, onnan pedig a 7-es úton, Lepsényen keresztül érhetik el a 71-es utat. Visszafordulni legközelebb csak az autópálya 98-as kilométerszelvénynél lehet. (MTI)
  • Mától teljes, felújított vonalon jár az 1-es villamos (BKK)
    Cukor

Elképesztő, hogy az S-Merci olvassa* az utat, de Balázs Öcsi meg abszolútot ment a Mecsekben kilenc éve a Zsigulival. Pedig neki is olvasták. Vályi Pistacoelho

*mai kapcsolódó S-Klasse tesztünket itt olvashatja

Több

November 9-én, azaz ma Nemzetközi Férfinap van! Ilyet először 1999-ben tartottak Trinidad és Tobagóban az ENSZ támogatásával, azóta az esemény nagy elismertséget kapott a férfiaktól világszerte.

Erzsébet névnap van, de ne felejtsék el köszönteni Zsóka és Böbe nevű ismerőseiket sem.

Az Index azt írja, hogy péntektől igazi téli időre számíthatunk, ennek tudatában szervezzenek hétvégi programokat.