Kilenc sportkocsival borult fel a tréler

2016.02.02. 06:29

Jó reggelt kívánunk február másodikán, kedden. Változóan felhős időre számíthatunk ma, hosszabb-rövidebb időre pedig a nap is kisüt. Napközben akár 11 fokos maximum is lehet. A Karolinák és az Aidák ünneplik névnapjukat. Ne búsuljunk, ha nehezen megy az ébredés, csak szorítsuk erősen a kávéscsészét, és dörzsöljük meg szemeinket. A kellemesen frissítő Hidegindító ezúttal sem maradhat el.

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Nem használhatja a Saab nevet a márka maradványait birtokló NEVS (National Electric Vehicle Sweden). Az elmúlt években ezt megtették, de a jogokat valójában birtokló Saab AB kifejezte nemtetszését, majd megtiltotta a név és a logó használatát. A NEVS-nek pedig komoly tervei vannak, sorra vezetnék be az új modelleket, csak éppen nevet kell találniuk maguknak. (worldcarfans)

  • Nem enged a trendeknek a Porsche. A német sportkocsigyár vezérigazgatója, Oliver Blume szerint nem tervezik teljesen autonóm közlekedésre alkalmas járművek gyártását. Vásárlóik ugyanis a vezetési élmény miatt választják a márkát, és törekednek arra, hogy ez így is maradjon. (leftlanenews)
  • Márciustól lehet Ford GT-hez jutni. Az amerikai márka akkor nyithatja meg ugyanis a jelentkezési időszakot, amelynek végére kiválasztják azt a néhány szerencsést, akik vagyonokat fizethetnek ki a GT-ért. Nem lesz ugyanis könnyű hozzájutni: előnyt élveznek a márkához hűséges jelentkezők, és azok, akik az elődmodellből is vettek már. (worldcarfans)

Anno – február 2.

  • Az afganisztáni háború után 1989-ben ezen a napon hagyta el Kabult az utolsó szovjet hadtest.
  • A Mattel 1964-ben dobta piacra a G.I. Joe figurát.

  • 1933-ban Adolf Hitler feloszlatta a német parlamentet.
  • Nieuw Amsterdam (Új-Amszterdam) néven holland telepesek megalapították a mai New Yorkot 1624-ben.
  • 962-ben e napon koronázta meg XII. János pápa az első német-római császárt, I. Ottót.

Totalcar retró

  • Öt esztendeje már annak, hogy Papp Tibi a navigációk jövőképéről írt. Kíváncsi arra, mit jósolt, és hogy abból mi valósult meg? Ide kattintson.
  • Kilenc év telt el azóta, hogy Csikós Zsolt egy Matra M530 LX-et mutatott be a Totalcar hasábjain.

Tegnap a Totalcaron

  • Hogy mi a jó egy Porsche 911 Turbóban? A marketingesek nyilván nagyszerűen elő tudják adni. Jó hír: nem kell nekik elhinni. Sokkal jobb, ha magunk bizonyosodunk meg róla. Például így.
  • Az Év Autója-szakmában nem könnyű az újságíró dolga. Megpróbáltatásait és élményeit Csikós Zsolt új blogon osztja meg mostantól.
  • A Totalbike-on azt taglaltuk, hogy megéri-e átalakítani egy motorkerékpárt az A2-es kategóriához.

Ma

  • Ha velünk tartanak, megismerhetik a koreai Zafirát – azaz kiderül, mennyire jó autó a Chevrolet Orlando.

Cukor

  • Kilenc szupersport- és luxusautó tört össze Párizs környékén, amikor felborult az azokat szállító tréler. A helyi média arról nem számolt be, hogyan történt pontosan a baleset, és azt sem tudni, személyi sérülés történt-e. Annyi mindenesetre biztos, hogy egy Ferrari F430, egy Lamborghini Gallardo és egy Shelby GT500 is volt a szerencsétlenül járt autók között. Erre mondják igazán: az anyagi kár jelentős. (carscoops)

Közlekedési koffein

  • Országszerte csapadékmentes az idő, elszórtan ködös, párás a levegő.
  • Közepesek a látási viszonyok Sárvár, Vasvár és Kápolnásnyék közelében, a Dunakanyarban, Pest megye déli részén, Tolna és Bács-Kiskun megyében, Heves és Nyékládháza térségében, a Sajó és a Hernád völgyében, valamint a Hajdúságban. A látótávolság általában 100 és 300 m között változik.
  • Ennél sűrűbb köd borítja az utakat a Mátrában, továbbá Tiszafüred és Sátoraljaújhely környékén, ott a belátható útszakasz 100 m alá csökkent. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Ma ünnepli 39. születésnapját a népszerű kolumbiai énekesnő, Shakira. Neve egy-egy tesztünkben is felbukkan időnként: így az Alfa Brera vagy éppen a Toyota Corolla esetében is. Érdekesség, hogy szintén ma ünnepel párja, Gerard Piqué is, aki a Barcelona futballistája. Következzen a Whenever, Wherever, amit nemcsak hallgatni, nézni is érdemes.

A nap videója

A Super Bowl nemcsak az amerikaifutball-rajongókat képes megmozgatni. Hatalmas reklámértékkel bíró eseményről van szó, így nem csoda, ha a nagy autógyártók is igyekeznek befurakodni, és csillagászati összegekért lejátszatni spotjukat. A Honda promóvideóját azonban nem is nagyon tudjuk most hova tenni. A Ridgeline platóba épített hangrendszerét népszerűsítik, méghozzá Queent éneklő birkákkal. A bárányok nem hallgatnak. (autoblog)