Egy Rolls is lehet csapatós autó

2016.03.03. 08:46

Március 3. van, csütörtök. A hőmérséklet napközben 9, este 7 fok körül várható. 1880-ban ezen a napon kezdte meg működését a Magyar Távirati Iroda. Kornéliáknak boldog névnapot! Öveket becsatolni, indul a Hidegindító!

A nap képe

Forrás:

http://www.roadandtrack.com/motorsports/news/a24634/rally-in-taste-and-comfort-with-a-rolls-royce-corniche/

Ez történt Genfben

Idén 86. alkalommal rendezik meg a Genfi Autószalont. Szerkesztőségünkből négyen is a körbenéztek a Palexpo területén.

Papp Tibi megnézte a Toyota standot. A CR-H nevű kompakt crossover levette a lábáról, de látott még új Hiluxot, Proace Versót és mindenféle Lexusokat is. Kíváncsi? Kattintson!

Pista alaposan megnézte magának a Maserati SUV-ot. A Levante egy olyan piacból akar magának egy kis részt harapni, ahol már régen le vannak osztva a lapok. Sikerülhet? Az első benyomásaink alapján ehhez még lenne rajta csiszolni való.

Zách Dani a Volkswagen standjára vetette be magát, ahol a T-Cross tanulmányon keresztül igyekeztek bemutatni, hogy milyen megoldásokra, formavilágra számíthatunk a jövőben a márkától. Vannak képeink is a kabrió szabadidőautóról, ha kíváncsi, kattintson!

Csikós részt vett a Rolls-Royce Wraith bemutatóján és azt kellett látnia, hogy már a legendás márka sem az, mint ami egykor volt. Hogy miért? A vevők miatt. Részletes magyarázatért kattintson a cikkre!

Tömegközlekedési koffein

Társadalmi egyeztetésre bocsátja a Budapesti Közlekedési Központ a 4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbuszhálózat átszervezésének javaslatát. A BKK szerint a 4-es metró jelentősen átalakította a dél-budai közlekedési szokásokat. A cél, hogy a XI. kerületi buszjáratok fejlesztésével könnyebben elérhető legyen a 4-es metró, a Rákóczi úton és a metró felett közlekedő buszok hatékonyabb szolgáltatást nyújtsanak, továbbá javuljon a XXII. kerület lakóterületeinek metrókapcsolata. A tervezetet szerdától egy interaktív, térképes felületen lehet részletesen megismerni, a http://www.bkk.hu/te/m4-felszin oldalon. Ide várják az észrevételeket március 16-ig

O Captain! My Captain!

Alagutat neveztek el a kaliforniai San Francisco közelében a 2014-ben elhunyt Robin Williams filmszínészről, komikusról. Az átnevezést már tavaly jóváhagyta az állam szenátusa, de a Golden Gate-hidat Marin megyével összekötő alagút két bejárata előtt csak hétfőn este helyezték el az új névtáblákat, amelyeknek 3000 dolláros költségét adományokból teremtették elő. További információk az Indexen.

Tényleg tilos mobilt tölteni az autóban?

Nemrég bukkant fel a Facebookon a hír, miszerint Alsó-Szászországban a bíróság elmarasztaló ítéletet hozott egy teherautó-sofőr ügyében, akinek a kezében a rendőrök mobiltelefont láttak vezetés közben. A sofőr azt állította, hogy épp csak töltőre rakta a merülő készüléket. Így került a bíróság elé az ügy, akik elhessegették a kifogást. De mit mond a törvény? Prokee blogposztjából kiderül!

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Reszkethetnek az autósok?

Összejött az olajtermelő országok kritikus tömege ahhoz, hogy befagyasszák a világ olajkitermelését a januári szinten - állítja az orosz energiaminiszter. A cél a fekete arany árának hordónként 50-60 dollárra növelése - ezen a szintén még vélhetően nem indulnak újra az észak-amerikai olajpalakutak. - írja a Napi.hu. Ha kíváncsi a teljes olajipari elemzőcikkre, kattintson ide.

TC Anno

Ha már ma Csikóst emlegettük és a Rollt, álljon itt az első komolyabb találkozásának története a márkával. Nem olvasta még a Magyar firkász égései a Rolls-bemutatón című történetet? Itt az ideje pótolni a hiányosságot, nem bánja meg!

A nap videója

Viszonylag kevés figyelmet kapnak az autóversenyeken a biztonsági autók, de ahogy a focivan is előfordul, hogy a bíróra pattan a labda, úgy léteznek safety car balesetek is. Itt egy kis összeállítás: