Hatmilliárdot érhet a szuperritka Ferrari

2016.04.26. 06:39

Jó reggelt kívánunk április 26-án kedden. Az év 117. napja a mai, nem mellesleg pedig az Ervinek és Aidák névnapja. Ma van egyébként a szellemi tulajdon világnapja is, amelyet először 2001-ben ünnepeltek meg. Hűvös, borongós reggelünk van, nem is könnyű kitörölni az álmot a szemünkből. De sebaj, szorítsuk magunkhoz a kávéscsészét, kortyoljunk bele egy jó nagyot, hiszen itt a friss Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Szteroidot kap a Subaru magashegyi trollja. Na jó, a Levorgnak valójában igen kevés köze van a skandináv mitológiához, annyi viszont biztos, hogy a japán gyártó családi kombijából STi-változat készül. Természetesen felszereltségben és teljesítményben is ez lesz a csúcs a Levorgok között, viszont Európába nem hozzák: kizárólag Japánban forgalmazzák majd. (leftlanenews)

  • Ötven százalékkal csökkentik a balesetek valószínűségét a félautonóm szolgáltatások. Ezt a Tesla-vezér Elon Musk mondt egy interjúban. Hozzátette, erre a Tesla Autopilot rendszere már a jelenlegi stádiumában, afféle első verziójában is képes. A jövőben pedig csak javulnak majd ezek a statisztikák. Sokan persze még ódzkodnak attól, hogy az autó vezessen helyettük, de voltak már olyan esetek, amikor az önvezérlő jármű mentette meg a helyzetet. (autoblog)
  • Új rekordot állított fel a Toyota. Ezúttal azonban nem sebességről, gyorsulásról, vagy éppen megbízhatóságról van szó. Egy kaliforniai találkozón 332 hibrid Prius parkolt egyszerre egy helyen, ezzel bekerülve a Guinness-rekordok könyvébe. Azért éppen Kaliforniát választották, mert az Egyesült Államokban értékesített Priusok negyven százaléka ott kelt el. (worldcarfans)

Anno – április 26.

  • Éppen húsz esztendeje, 1996-ban csatlakozott a Mir űrállomáshoz az utolsó modul, a Priroda.
  • Harminc éve, 1986. április 26-án történt a csernobili atomkatasztrófa.

  • 1903-ban alapították meg az Atlético Madrid futballklubot. Azóta többek közt tíz bajnoki címet és tíz Király Kupát nyertek. Idén a Bajnokok Ligája elődöntőjében szerepelnek, a Bayern Münchennel éppen holnap játszanak.
  • Két Forma-1-es futam is esett április 26-ra az évek során. 1998-ban San Marinóban David Coulthard nyert, míg 2009-ben Bahreinben Jenson Button diadalmaskodott.

Totalcar retró

  • Húsz évvel ezelőtt az Esseni Autókiállításon jártunk, ahol csodát láttunk. Lamborghini Miurától a veterán Mercedesekig volt itt minden. Még elfogó-Wartburg is, bizony!
  • Öt esztendeje megpróbáltuk 5,7 liter fölé vinni a dízel Avensis fogyasztását. Hogy sikerült-e? Innen kiderül.
  • A Ford Focusok hősiesen viselték a rendőrség váltott műszakainak megpróbáltatásait. Három éve kipróbálhattuk az egyik legjobban taposott példányt.

Tegnap a Totalcaron

Ma

  • Nem hülyének való vidék! A Fendt 828-ast és a Horsch Maestro 8.75-ös vetőgépet mutatjuk be Nagyvas rovatunkban. Csikós Zsolt pedig az autó történetének korszakalkotó megoldásait gyűjtötte össze.

Cukor

  • Akár hatmilliárd forintot is érhet az ultraritka Ferrari. Az RM Sotheby's aukciós ház egy 275 GTS/4 NART modellt bocsát árverésre. A limitált szériás kabriót Enzo Ferrari és az amerikai importőr Luigi Chinetti azért álmodta meg a hatvanas évek végén, hogy új lendületet adjanak a 275 eladásainak. A NART rövidítés a North American Racing Teamből származik. Ilyen autót vezetett a legendás Steve McQueen is A Thomas Crown-ügy című 1968-as filmben. Mindössze tíz példány készült, amelyek közül ez az utolsó darab. További képek a galériában. (carscoops)

Közlekedési koffein

  • Jelenleg az Útinform és a rendőrség honlapja sem számol be számottevő fennakadásokról, forgalomkorlátozásokról. Egyedül az M5-ös autópályán, Budapest felé kell terelésre számítani. Korábban ott égett ki egy kamion, a megolvadt aszfaltot javítják.

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Durva belegondolni, de idén már harmincéves a Green Day amerikai punkegyüttes. Ez azt jelenti, hogy az alapításkor Billie Joe Armstrong és Mike Dirnt csupán 13-14 évesek voltak. Legismertebb számaik közé tartozik a Boulevard of Broken Dreams, amely körül megjelenésekor volt némi vita is. Nevezetesen Noel Gallagher az Oasisből azzal vádolta őket, hogy a Wonderwallt nyúlták le nemes egyszerűséggel.

A nap videója

Mindig kíváncsi volt, hogyan gyorsul egy szupersportkocsi 340 km/h-ra? Ez a videó pontosan erről szól: egy LaFerrarit láthatunk belülről, amint álló helyzetből eléri ezt a tempót – illetve egészen precízen a 344 km/h-t. Figyeljék csak a sofőr nyakát: ott látszik igazán, hogyan küzd a G-kkel!