Az egyik legdrágább Merci pusztul a mezőn

2017.02.17. 06:31 Módosítva: 2017.02.17. 08:40

De miért?!

Emlékszem a 2000-es évek elején megjelent a Mercedes McLaren SLR. Mercedeshez képest végtelenül extrémnek hatott a forma, de lassan 15 távlatában sem rossz, még akkor sem, ha egy mezőn pusztul. Ez a konkrét autó 2011 óta nem mozdult, akkor foglalta le a cseh rendőrség, majd támasztotta le a rendőrségi telepen. Az autó egy lízing céghez köthető csalás miatt került a hatóság látókörébe, ha egyszer lezárul az ügy, vélhetően árverésen adnak túl a sportkocsin. Az autó hat éve érintetlen, de mivel a kaszni legnagyobb része szénszálas műanyag, némi poron és mohán kívül nem sok kárt okoztak rajta az évek. Az igazi probléma az elektronika lehet, melynek a vezetékeit a közelben élő rágcsálók valószínűleg már alaposan megrágtak. Akárhogy is, ha valaki végre megkaparintja az elhagyott Mercit, két dologra számíthat: az eredetihez képest nevetséges árra, és egy combos szervizszámlára. 

Mercedes-Benz-SLR-McLaren-abandoned--4a

Tegnap

Kell. Bele. Erős.

A Dodge marketing felelőse nagyon ráérzett valamire, úgy sikerül az SRT Demon körüli figyelmet fenntartani, hogy valódi információ még mindig nem derült ki az autóról. Az sejthető, hogy félelmetesen erős lesz, ezt támasztja alá a a legújabb morzsa, amit a gyártó elejtett: ebből az derül ki, hogy a Demon akár 35%-al nagyobb erőt is képes lehet kifejteni a rajtnál. Ezt azzal érték el, hogy mind a négy felnin 315-ös utcán is legális drag-gumik feszülnek majd. Mindez még nem lenne elég, a végáttételt is módosítják 3,09-ről 2,62-re. Ez persze még mindig nem sokat jelent, például azt sem tudni, hogy hány lóerős lesz az autó, és a súlya sem derült ki. Minden esetre ide kattintva megnézhetik, mit tudunk eddig, de sok konkrétumra ne számítsanak.  

Ma történt

  • 63 éves Eperjes Károly, színész. 
  • Johnny Weissmüller 93 évvel ezelőtt megdöntötte a 100 yardos gyorsúszás rekordját. 
  • Ma ünepli 45. születésnapját Billie Joe Armstrong, a Green Day frontembere. 

Vigyázat, ónos eső!

Az Időkép szerint párásan, ködösen kezdődik a nap, de az északi országrészben akár eső, ónos eső is előfordulhat, vezessenek óvatosan. Mivel később hidegfront érkezik az ország fölé, több helyen számíthatunk jeges útra, csapadékra. Északon megélénkül a északnyugati szél, napközben -1 és 8 fok közti hőmérsékletre számíthatunk. 

Közlekedés

A Hidegindító megjelenéséig a következő híreket adta az Útinform:

  • Az M6-os autópályán, a Budapest felé vezető oldalon Dunaújváros közelében a 71-es km-nél korábban egy személyautó a szalagkorlátnak ütközött, a belső sávot lezárták.
  • Az M3-as és az M30-as autópálya csomópontjában a Budapest felől Miskolc felé vezető csomóponti ágon egy személyautó a szalagkorlátnak ütközött, a belső sávon állt meg.
  • Nyíregyháza külterületén, a Nyírszőlősre vezető (3822-es jelű) Westsik Vilmos úton, a 4-es km-nél korábban két személyautó szemből ütközött össze, az útszakaszt lezárták. Mellékutcákra terelik a forgalmat.

És Waze

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Egy zene a végére

Emlékeznek a Holtpont című filmre? Ez volt a Halálos Iram egyik előképe, vagyis beépült a zsaru, beleszeretett a közegbe, a nyomozás végére pedig nem is tudta, hogy melyik oldalon áll. A fiatal Keanu Reeves szörfösök közé épül be, akiknek a vezetője Patrick Swayze, a többit pedig úgyis tudják. A film azért jó, mert az extrém sportokat viszonylag kevés műmájerkedéssel, nagyon szerethető dolognak mutatja. Itt van belőle egy zene, az L. A. Gunstól az Over the edge: