Érezted már úgy, hogy túl sok a BMW? Vagy a Mercedes?

2017.03.20. 07:06

Boldog új hétfőt mindenkinek! Március huszadika van, Klaudia névnapja, egyben a boldogság világnapja. Vegyük fel tehát a nagy mosolyt, nézzünk ki az ablakon, milyen szépen süt a nap. És itt a friss Hidegindító is, úgyhogy kávét a kézbe, szemeket megdörzsölni, máris kezdünk.

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Túl sok modellje van a BMW-nek és a Mercedesnek. Ezt nem más állítja, mint maga a két német prémiumgyártó. Éppen ezért nem kizárt, hogy a jövőben elkaszálnak néhányat - elsősorban kupék és kabriók lehetnek veszélyben. Míg a BMW-nél a SUV-ok (az érkező X2 és X7), addig a Mercedesnél a szedánok okozhatják a másik két variáns végzetét. Azt egyelőre nem tudni, pontosan mely típusokkal végezhetnek. (carscoops)
  • Szintén egyszerűsíti kínálatát a Tesla. Ők a Model S 60-tól és 60D-től szabadulnak meg. Ezeket tavaly azért vezették be, hogy alternatívát kínáljanak azoknak, akik túl hosszúnak vélik a Model 3 várólistáját. A terv nem jött be, így április közepén ezeket a gépeket le is veszik a palettáról. A legolcsóbb Model S tehát a 75D lesz, a maga 77800 dolláros árával - ez átszámolva 22,3 millió forint. (leftlanenews)
  • Kétszázhúsz új munkahelyet teremt a General Motors. Az amerikai gyártó a Michigan állambeli Romulusban működő hajtásláncüzemet bővíti, ahol a több modellben is használt tízgangos automata váltókat készítik. Jövőre a Lansing Delta Township üzemet is fejleszthetik, így újabb 500 embernek biztosítanak helyet. (motor1)

Anno – március 20.

  • 1990-ben e napon volt a marosvásárhelyi fekete március tetőpontja. A magyarok, a románság és a román hadsereg közötti heves összecsapás öt halálos áldozatot követelt.
  • 1970-ben elindult a NATO első katonai távközlési műholdja, a NATO-1.
  • 1969-ben házasodott össze John Lennon és Yoko Ono Gibraltáron.
  • 1916-ban adta közre Albert Einstein a relativitáselméletet.
  • 1541-ben e napon kezdődött meg Pest ostroma.
  • Kr. e. 44-ben temették el Julius Caesart.

Hétvége a Totalcaron

  • Szombaton egy igazi V8-as amerikai batárt mutattunk: a Cadillac Seville-t Csipszer Máté tesztelte.
  • Vasárnap az első szerelésekkel tovább forgott a Rulettkerék, Csikós pedig megvette élete első - izé, második - Ducatiját.

Mai műsor

"Feltéve, hogy a mostani még nem ilyen: a SUV-k divatja mindent elsöprőnek látszik, az idén még az Év Autója-címet is a Peugeot 3008-as nyerte. Fontos újdonság még a Seat Ateca, ellenfelük a kategória két régebbi harcosa, a Kia Sportage és a Nissan Qashqai" - egyre bővül a kompakt SUV-ok mezőnye, így hát megnéztük, melyik a tuti választás.

Keserű méz

  • Összecsukta McLaren sportkocsiját a Pink Floyd dobosa. Nick Mason a hagyományos goodwoodi Members Meetingen vett részt F1 GTR-ével. A baleset pontos körülményeit a videón nem látni, csupán annyi derül ki 30 másodperc környékén, hogy a pályáról lecsúszva a bal oldalát csapja oda - az anyagi kár jelentős, de legalább a pilóta megúszta. (carscoops)

Közlekedési koffein

  • Az M3-as autópályán Budapest felé a bagi csomópontnál a 39-es km-nél baleset miatt torlódásra számítsanak az arra közlekedők!
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópályán az osztrák hatóságok ellenőrzése miatt időszakosan néhány száz méteres kocsisor alakulhat ki a határátlépési pont előtt a kilépő oldalon. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap képe

Az 1934-es Ford Phaetonön alapuló hotrodban egy 1960-as Chevy V8-as dolgozik, amit alig 13 ezer kilométerrel ezelőtt újítottak fel. A mostani eladó négy évvel ezelőtt építette, és megjárta vele többek közt a Speed Weeket is. Az autót 35 ezer dollárért kínálják eladásra. (motor1)

A nap száma

Ha már szegény Nick Masont elővettük, hogy összetörte autóját, akkor hallgassunk egy kis Pink Floydot. Szóljon a Time című szám, amelynek a most 73 éves Mason egyébként társszerzője.