Magyar autós a brit bíróság előtt

2017.04.04. 09:09

Izidor névnapján, az észak-atlanti szerződés (NATO) aláírásának (1949), a Martin Luther King emberjogi harcos ellen 1963-ban elkövetett merényletnek és a Challenger űrrepülőgép első útjának (1983) évfordulóján kezdődik a Hidegindító. A nap szülöttei Juhász Gyula magyar költő, Spíró György magyar író, és Robert Downey Jr amerikai színész. A nap dala helyett most hallgassák meg Juhász Gyula Anna örök című versét, melyet Latinovits Zoltán ad elő.

Hírek autósoknak

Egy új év napján történt, két halálos áldozattal járó autóbalesetről ír részletesen a brit Daily Mail cikke. Egy harmincnyolc éves magyar autós tegnap bűnösnek vallotta magát a manchensteri bíróságon, miután új év napján halálra gázolt egy testvérpárt Oldhamben, amikor a tizenegy és tizenkét éves kislány kilépett egy üzletből. A harmincnyolc éves H. Gábor a baleset után elhajtott a helyszínről és hajnalig bulizott a barátaival. Most bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt. A vád szerint a magát szintén bűnösnek valló O. Dávid segítségével megjavították a balesetet okozó Peugeot 807-est. (Daily Mail, The Sun)

420A2298

Több mint huszonhárom százalékkal több új autót adtak el az év első három hónapjában, mint tavaly ugyanebben az időszakban, jelentette a Datahouse. Az összesen 24346 új autó közt. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint év végére ismét százezer darab fölé kúszhat a válság óta gyengélkedő piac, melynek húzómodellje például a Suzuki Vitara és a Dacia Duster. (Datahouse, MGE)

7

Kicsit aggasztó olvasni az Autonews cikkét, melyben a PSA és az Opel/Vauxhall házasságáról írnak. A cikk szerint azután, hogy a franciák megvásárolták a német autómárkát, a vállalatnál, összesen tizenöt regionális gyártóüzem összpontosul, melyekben mintegy 125 ezer munkatárs dolgozik. A cikk szerint ebből előbb-utóbb karcsúsítás és bizonyos üzemek leépítése következhet. (Autonews)

Kerüld el a dugót

A Waze interaktív térképén bárki gyorsan megtudhatja, milyen pokol várja az úton. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Mielőtt útnak indultok, töltsétek le az ingyenes Waze alkalmazást androidos, illetve iOS operációs rendszert futtató telefonotokra.

Közlekedési koffein

Az erős forgalom miatt telítettek a sávok a főváros felé az M2-es autóúton a gödi felhajtónál, valamint a 2-es főút dunakeszi szakaszán. A 84-es főúton Kópházánál a 113-as km-ben tengelysúly mérőállomást alakítanak ki. A fél útpályát lezárták, a járműveket csak egy sávon, irányonként váltakozva engedik, ezért torlódásra számítsanak az arra közlekedők. Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 14-es km-nél Budaörs térségében karbantartók dolgoznak. A külső sávot lezárták le, ezért lassabb haladásra, torlódásra számítsanak. (Utinform)

Totalcar retro

Ötezres fordulaton, hármasban, száztízzel? De miért? Hát mert Róbert így próbálta meg hondás motorhangok kibocsátására bírni az azóta busz-Civic-ként elhíresült Honda kompaktot. Nem sikerült, mert ez a generáció szakított a korábbiak egyértelműen sportos karakterével és még a Sport felszereltségű modell sem tartalmazott semmi igazán sportos műszaki megoldást. Azért jó autó ez, nézzék csak:

Eső, lehűlés

Ma, és a következő napokban egészen más időre számíthatunk, mint a korábbi napokban: esni fog. Az Időkép előrejelzése szerint ma országszerte számítani kell záporok, zivatarok kialakulására, de napos időszakokra is készülhetünk. Gyakran lesz élénk a szél, de zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. Napközben 18-24 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően átmenetileg lehűlhet a levegő.