Nagy dobásra készül a Volvo

2017.06.21. 09:00

Alajos és Leila napján kezdődik a Hidegindító, a Totalcar reggeli összeállítása. 1963-ban ezen a napon választották meg VI. Pál pápát, 1990-ben megalakult a Budapesti értéktőzsde. A nap szülöttei Brandon Flowers, a The Killers énekese (1981), és Vilmos herceg angol trónörökös. A nap dalát a The Killers szolgáltatja, címe Just another girl.

Hírek autósoknak

Önálló márkát formál a Volvo az eddig a svéd autómárka legerősebb modelljeit készítő, korábban teljesen független tuningcéget, a Polestart. Ennél is meglepőbb, hogy a cég kifejezetten a Volvo teljesen elektromos hajtású modelljeiért lesz felelős.

volvopolestar2016 (14 of 167)

A bejelentés Hakan Samuelsontól a Volvo elnökétől származik, aki arra nem tért ki, hogy a globális almárkává tett Polestar megtartja-e tuning részlegét. Az új svéd villanyautómárka a Teslával és a BMW i almárkával veszi majd fel a versenyt, miután ősszel bejelentik a modelloffenzíva részleteit is. (Autonews)

f-pace

Már csak néhány hét, és a Jaguar hivatalosan is bemutatja a tavaly óta hatalmas sikerrel forgalmazott F-Pace hobbiterepjáró kisebb testvérét, melynek neve E-Pace lesz. Az emelt hasmagasságú sportos modellt jövőre villanyos modell követi, I-Pace néven. A cég egyetlen teaserfotót osztott meg a hamarosan érkező újdonságról. Elég dögös lesz, és aki kémfotókat is szeretne látni, kattintson a forráslinkre és a csoda megtörténik. (Autonews)

Szintén néhány hét múlva, július 7-én kerül az amerikai mozikba a legújabb Pókember mozi a Homecoming, amelyben a korábbi hagyományokat követve ezúttal is szerepelni fog majd egy Audi-újdonság, mégpedig a jövőre megjelenő A8, amelyben ráadásul kiterjesztett képességű önvezető funkció is lesz majd, amely akár kanyarodni is képes az autó vezetője helyett. Itt egy előzetes, melyben az autó néhány külső részlete is felvillan:

Kerüld el a dugót

A Waze interaktív térképén bárki gyorsan megtudhatja, milyen pokol várja az úton. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Mielőtt útnak indultok, töltsétek le az ingyenes Waze alkalmazást androidos, illetve iOS operációs rendszert futtató telefonotokra.

Totalcar retro

"Csak a rükverc, felénk fent. Bár a váltó nem szinkronizált, többször sikerült egyesbe rakni reccsenés nélkül, és általában véve is meglepően könnyű kezelni." Winkler 2003-as Volga M21 tesztjét még mindig érdemes elolvasni, mert bár a képadmin rendszerünk robbanásszerű fejlődése nem tett jót a cikkben lévő illusztrációknak, de a szöveg makacsul tartja magát abban a formában, ahogy Róbert megírta és megtalálják a korabeli tévés változatot is. 

Jégeső!

Az Időkép szerint ma, a napos idő mellett többfelé már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, több tájegységünkön frissítő záporok, zivatarok is kialakulnak, néhol jégeső is előfordulhat. Sokfelé feltámad az északias szél, zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetnek. Napközben 28-34 fokot mérhetünk, de a záporokat, zivatarokat követően átmenetileg visszaesik a hőmérséklet.