Jövőre érkezik a Peugeot 407

2003.04.04. 11:12

 
   
   

A kémfotók és fantomképek tanúsága szerint az új középkategóriás Peugeot sem arányaiban, sem részleteiben nem emlékeztet majd az elegáns 406-osra. Az autót hosszú első túlnyúlás, viszonylag hosszú kabin és rövid, de magas csomagtartó jellemzi, akárcsak a padlólemez-társ Citroën C5-öst. A tetővonal az álcázás alatt is jól láthatóan egyetlen dinamikus ív, hasonlóan a Peugeot 607-es megoldásához. A részletekről egyelőre csak találgatások láttak napvilágot fantomképek formájában, ezek szerint a 407-es a 307-eshez hasonló lámpákat kap,

 
   
   

a hűtőrács praktikus szerepét pedig teljes egészében a lökhárítóba vágott nyílás veszi át, így az autó orra egyetlen töretlen, sima felület lesz. Az autó így nem csak nagyobb lesz, de nagyobbnak is látszik majd, mint elődje volt, és csak remélhetjük, hogy a nehézkesség érzését valahogy sikerül oldaniuk a formatervezőknek.

Kényelmi és műszaki szempontból egyértelmű előrelépéssel számolhatunk. Az új autó tágasabb lesz 406-osnál, sőt, a 10 cm körüli hosszkülönbségnek köszönhetően a C5-ösnél is, ami elsősorban a hátsó utasok helykínálatára lesz jó hatással. A csomagtér a becslések szerint hasonló méretű lesz, mint a C5-ösé, azaz kb. 460 literes.

 
   
   

A 407-es motorpalettája egyaránt tartalmaz majd ismert és új elemeket. A négyhengeres benzinesek csaknem változatlan formában kerülnek az új típusba, a 3 literes V6-os pedig teljesítménynövelő kúrán esik át, így 207 helyett kb. 230 lóerős lesz. A dízelmotorok közt találkozhatunk a Forddal közösen kifejlesztett új 136 lóerős kétliteressel, megújul viszont a 2,2 literes HDi motor amely új formájában kb. 175 lóerő leadására lesz képes. 2005 környékén mutatkozik be a 407-esben a vadonatúj 2,7 literes V6-os HDi egység, amely a pletykák szerint legalább 210 lóerős lesz.

 
   
   

A hírek szerint először a limuzin változatot mutatják be 2004 tavaszán Genfben, de még ugyanebben az évben piacra kerül a kombi változat is. A kupé váltótípusa, amelyet már házon belül fejleszt a Peugeot, 2005-ben érkezik.

Forrás: AMS