Készül az Opel Corsa és Meriva turbó

2003.05.07. 13:37

 
   
   

Úgy tudjuk, hogy már az utolsó simításokat végzik a két kisautó legerősebb változatain. A Meriva és a Corsa esetében az Opel ugyanazt a stratégiát követi, mint az Astra és a Zafira OPC kifejlesztésénél, azaz a két modellen többé-kevésbé ugyanazokat a változtatásokat hajtják végre.

 
   
   

A legfontosabb közös alkatrész az új, 1,6 literes 180 lóerős motor lesz, amelynek korábbi kísérleti változatait a Meriva prototípusában és a Corsa OPC tanulmány-változatában láthattuk. Állítólag a motor az oka annak is, hogy a Corsa OPC-t még nem mutatták be: az eredeti tervek szerint a motor csak 160 lóerős lett volna, de a vezetés úgy vélte, hogy fontos lenne teljesítményben utolérni az új, 180 lóerős motorral készülő Peugeot 206 RC-t , így a mérnökök kénytelenek voltak tovább dolgozni a kis négyhengeres sportmotoron.

Információink szerint a Meriva sportváltozatát először Irmscher színekben, tanulmányautóként láthatjuk az idei Frankfurti Autókiállításon, míg az első sorozatgyártmány az 1,6 literes turbómotorral a 2004-ben bemutatkozó végleges Corsa OPC lesz.