2005-ben jön a Citroën Picasso utódja

2003.05.21. 15:42

 
   
   

A Xsara leváltása után nem sokkal érkezik az egyterű változat. A fantomkép tanúsága szerint a Picasso-utód az alapját képező C4 típushoz hasonlóan már a C2/C3 típus stílusában készül, azaz az alapvetően lágy alapformát éles kontúrokkal elválasztott részletek teszik jellegzetessé. Érdekes, hogy az oldalablakok hátsó végénél itt is előjön a C4 fantomképein látott sajátos vonalvezetés, amely a régi Ami 6 típust idézi.

A hírek szerint a Picasso először a ma ismert ötszemélyes formájában jelenik majd meg, de később várható egy nagyobb, hétszemélyes változat is, amelyet egyelőre Picasso Plusként emlegetnek. Ez utóbbi típus két kivehető pótüléssel érkezik, amelyeket harmadik üléssorként a csomagtérben lehet majd elhelyezni. A típus másik érdekessége a más típusokon már ma is alkalmazott külön nyitható hátsó ablak, amely megkönnyíti a kisebb tárgyak elhelyezését a csomagtérben.

Az autó műszaki szempontból állítólag megegyezik majd a C4-essel, bár az 1,4 literes dízel- és benzinmotorok valószínűleg kimaradnak a motorválasztékból. A dízelmotorok terén nem várható nagy változás: a Ford és a PSA nemrég bemutatott 1,6 és 2 literes dízelmotorjai kerülhetnek a Piacsso-utódba, a benzinmotor-választék viszont teljesen megújul, ha hihetünk a pletykáknak. Az új négyhengeresek állítólag már a BMW-PSA együttműködésből származó közvetlen befecskendezéses egységek lesznek: az alapmodellbe 1,8 literes 100 és 120 lóerős változat kerülhet, a csúcsot pedig a 160 lóerős kétliteres jelenti majd.