Mitsubishi nagykocsik közös platformon

2003.05.28. 11:54

A Mitsubishi Diamante utódja az új Galant padlólemezére épül majd, sőt, az is elképzelhető, hogy megszűnik önálló típusnak lenni, egyszerűen a Galant luxusváltozataként jelenik majd meg.

 
   
   

A jelenlegi Diamante Ausztráliában készül, innen viszik legfontosabb piacára, az Egyesült Államokba, valamint a Közel-Keletre és Japánba, de a hírek szerint a 2005 körül bemutatkozó utód már Amerikában készül majd a Galanttal egy gyártósoron. Sokan úgy vélik, hogy a Mitsubishi jobban tenné, ha a Diamantét nem is újítaná meg, hanem törölné a kínálatból, és a Galantra koncentrálna, mivel a két típus közt nincs nagy különbség, viszont a csúcsmodell eladásai mostanság meglehetősen siralmasan alakulnak.

Mostanában világszerte egyre kevesebb, a Diamantéhoz hasonló kényelmes, de nem kiugróan elegáns nagykocsi készül: a gyártók vagy igyekszenek új márkanevek segítségével nagyobb presztízst kölcsönözni legkényelmesebb modelljeiknek, ahogy azt a Nissan, a Toyota és a Honda teszi az Infiniti, a Lexus és az Acura segítségével, vagy lemondanak a kategóriában való részvételről, ahogy azt a Mazda tette a közelmúltban.