Új Nissan gyár az Egyesült Államokban

2003.05.30. 11:26

 
   
   

Carlos Ghosn több mint 2.000 dolgozó és vendég előtt nyitotta meg a Nissan új, 1,4 milliárd dolláros beruházással felépült gyárát a Missouri állambeli Cantonban. Az új üzemegységben, mely évente 400.000 autó legyártására alkalmas, a Nissan Quest kisbuszt, a Nissan Pathfinder Armada szabadidő-terepjárót, a Nissan Titan King Cab és Crew Cab pickup-okat, a Nissan Altimát, és Infiniti terepjárókat fognak gyártani.
Ghosn a következőket nyilatkozta a canton-i gyárral kapcsolatban:
"Ez a gyár a Nissan újraélesztésének fő szimbóluma. Három évvel ezelőtt még a márka fennmaradása is kérdéses volt, de már ekkor rájöttünk, hogy szükségünk lesz erre a létesítményre, a Nissan Újjászületési Programja pedig finanszírozta az építést. Ma már szerencsére más a helyzet, megengedhetjük magunknak, hogy a jövőre gondoljunk. Ezzel a gyárral célunk az amerikai modellpaletta megerősítése és kibővítése."
A Nissan az első autógyártó cég Mississippi államban. A cantoni gyárban jelenleg 1.950-en dolgoznak, ez a szám 2004 közepére - mire a termelést csúcsra járatják - 5.300-ra emelkedik. Természetesen a gyár üzemeltetése további munkahelyeket teremt a kapcsolódó iparágak képviselői számára.
Kezdésnek Nissan Questek gördülnek majd le a gyártósorról. A Nissan 852.000 autót szeretne értékesíteni az Egyesült Államokban ez év végéig.

forrás: www.autoindex.org