Mitsubishi Lancer Európában?

2003.07.01. 13:12

Az év vége felé valószínűleg visszatér a Lancer sorozat Európába. Úgy tudjuk, hogy az Egyesült Államokban és Japánban egyaránt régebb óta forgalmazott modell kombi és limuzin változata egyaránt piacra kerül.

 
   
   

A típus állítólag háromféle motorral kerül forgalomba, bár az egyes karosszériaváltozatokhoz csak két-két motortípust kínálnak majd. A limuzin specialitása lesz az 1,3 literes 82 lóerős négyhengeres, míg a kétliteres 135 lóerős motort csak a Kombiban találhatjuk meg. Az egyetlen közös motor az 1,6 literes négyhengeres lesz, amely 98 lóerőt képes leadni. A korlátozást valószínűleg az indokolja, hogy a Mitsubishi nem szeretne belső konkurenciát teremteni a Lancer limuzinnal az egyelőre a kínálatban maradó Carismának. Ennek tudható be az is, hogy az elvileg mindkét típusváltozatba beépíthető sportcsomagot először csak a kétliteres motorú kombi kapja meg: ez az extrafelszerelés áthangolt futóművet, alufelnikre szerelt 195/50 VR16-as gumikat és sportos beltéri kiegészítőket - Momo kormányt és bőr váltógombot - tartalmaz.

A hírek szerint az összes Európába szánt Lancerben az alapfelszereltség része lesz a légkondicionáló, az elektromos ablakemelők elöl és hátul, a központi zár és az oldalsó fejlégzsákok elöl és hátul. Az európai bemutatót valószínűleg Frankfurtban tartják, és a forgalmazás még az idén szeptemberben megkezdődik majd a fontosabb európai piacokon.