Cadillac STS kémfotók

2003.07.02. 13:14

 
   
   

Tesztelés közben kapták lencsevégre a Cadillac Seville utódját. Az autó jó szokás szerint rengeteg álcaruhát viselt magán, így a részletekből sajnos kevés látszik, de annyi így is látható, hogy az STS arányai alaposan megváltoznak az elődmodellhez képest. A hátsókerék-hajtású autókra jellemző módon az első túlnyúlás minimális, a hátsó kerék mögött azonban hosszan folytatódik az autó. Az a kevés, ami a formából látszik, egyértelművé teszi, hogy a tervezők folytatták az XLR-CTS-SRX vonalat, azaz az STS-t is határozott élek és tiszta felületek jellemzik majd, bár ez esetben az összhatás állítólag nem lesz olyan drámaian szögletes, mint a korábbi modellek esetében.

A Seville utódja a CTS meghosszabbított padlólemezére épül, és a motorterében sem érheti meglepetés az embert: az alapváltozatba a GM HFV6 jelzésű modern, 3,6 literes és 255 lóerős hathengerese kerül,

 
   
   

a nagyobb változatban pedig az XLR-hez kifejlesztett hosszában álló 315 lóerős Northstar V8-ast találjuk. Később a CTS-hez hasonlóan az STS-ből is lesz V-series jelzésű sportváltozat, amelybe szintén a Corvette 405 lóerős 5,7 literes V8-as motorja kerül. Az új modell tudomásunk szerint 2004-ben mutatkozik be, és a GM vezetés reményei szerint képes lesz megszorongatni a BMW 5-ös sorozatát, amely jelenleg a legkelendőbb jármű a luxuskivitelű nagykocsik közt az Egyesült Államokban.