Teljes gyári fotók a Mercedes SLR-ről

2003.07.11. 14:17

 
   
   

A korábbi részletfotók után az egész autót bemutató képek is megjelentek, mellyel együtt a Mercedes egy hosszú elemzést is közölt az autó formatervéről, amelyben egyenként fejtik ki a típus részleteinek és egészének ihletettségét, szépségét és erejét. A szövegben számos utalást találunk a McLaren F1-es sikereire és a legendás Ezüst Nyilakra, amelyeket a gyártó az SLR McLaren szellemi utódjainak tart.

 
   
   

A képeken viszont jól látható, hogy a széria SLR mely pontokon tér el igazán az 1999-es Vision SLR tanulmánytól: míg elölnézetből alig észrevehetőek a különbségek, addig oldalról sokkal szembetűnőbbek. A legfontosabb a megnyújtott tengelytáv és a hátrébb tolt fülke, amelyek teljesen megváltoztatják az autó karakterét: az arányaiban leginkább az SL-hez hasonló Vision SLR-ből az elmúlt évek alatt egy agresszív, nyílhegy-formájú autó lett, amelyhez hasonlót manapság aligha látni. Ezt az érzést erősítik az óriási kopoltyúk is az autó oldalán, amelyekhez hasonlókat valóban látni az 50-es évek leggyorsabb Mercedes versenyautóin.

 
   
   

A műszaki tartalomról még mindig nem árultak el semmit, így kénytelenek vagyunk az Auto Motor und Sport legfrissebb értesüléseire támaszkodni: ezek szerint az SLR McLaren 5,4 literes V8-as kompresszoros motorja 618 lóerős lesz - így kerek 6 lóerővel erősebb, mint a CL 65 AMG V12-ese - amelynek mintegy 1600 kilogrammnyi tömeggel kell megbirkóznia. Ez a német lap szerint 3,9 másodperces gyorsulási időre lehet elég 0 és 100 km/h között, míg a végsebességet 340 km/h-ra becsülik.