Jay Mays lett a Ford dizájn csoport alelnöke

2003.07.14. 11:55

 
   
   

Augusztus 1-én költözik új helyére J. Mays. A 48 éves dizájner közvetlenül Nick Scheele irányítása alá kerül. Feladata az elkövetkező öt évben piacra kerülő mintegy 65 különféle típusú Ford, Lincoln és Mercury termék tervezésének felügyelete Amerikában; ugyanezen időszak alatt 45 új európai Ford, 35 Premier Automotive Group modell és 15 Mazda-típus vár megtervezésre, természetesen ezek is Mays irányítása alatt, úgyhogy biztos nem fog unatkozni.
Bill Ford, a vállalat elnöke úgy nyilatkozott, hogy a mays-i dizájnelemek sok vevőt szereztek a Fordnak, így logikus lépés, hogy a vállalati újraélesztési programban kiemelt pozíciót biztosítanak a dizájn csoportnak, Mays csoportvezető alelnökké történő előléptetésével.
Jay Mays 1997 októbere óta dolgozik a Fordnál, korábban az Audinál, a BMW-nél és a Volkswagen of America-nál munkálkodott. Jelenlegi helyén részt vett a 2004-es modellévi Ford F-150 és Freestar, valamint Mercury Monterey kifejlesztésében, de a 2005-re tervezett Ford Freestyle, Five Hundred és Mustang típusok is az ő keze nyomát viselik magukon. Mindeközben olyan koncepcióautók kidolgozásában is tüsténkedett, mint a Ford Forty-Nine és a 427-es, a Mustang GT, Jaguar F-Type, vagy a Volvo Safety Car Concept.