Rover: ötmilliós különkiadás

2003.07.17. 13:47

 
   
   

Pár napja adtunk hírt az ötmilliomodik Rover elkészültéről. Azt a darabot a gyár megtartotta emlékbe a jövő évi centenáriumi ünnepségre, de egy huszárvágással lehetővé tették, hogy bárkinek lehessen ötmilliomodik modellje.
Legfrissebb bejelentésük szerint ugyanis egy különleges kiadású 75-öst dobnak piacra limitált példányszámban, melyek pontos másai az ötmilliomodikként elkészült autónak.
Az extra modell orrában 2,5 literes V6-os motor figyel, de ennél lényegesebb az autó fényezése és belső terének kialakítása. A különleges padlizsánszínű festékbe csillogást okozó apró kis festékszemcséket kevertek, ami különösen fényessé, csillogóvá és villogóvá varázsolják a karosszériát.
A beltérben padlizsánszínű cérnával varrt, osztrigaszínű (a Totalcar Színügyi Bizottsága még tanakodik ezen színnévválasztás helyességéről) bőrborítást, és a műholdas navigációs rendszert is tartalmazó Connoisseur SE felszereltséget találják a vásárlók.
Az Ötmilliós különkiadás ára 29.995 font, ami mintegy 2000 font árelőnyt jelent egy azonos felszereltséggel megrendelt mezei 75-öshöz képest.