Szűkmarkúskodik a Caterham

2003.07.24. 17:27

 
   
   

A Seven harmincadik születésnapját két kisszériás különkiadással teszi emlékezetessé a Caterham. Ezek közül a Tracksport kifejezetten versenypályákra szánt modell, míg az SV 30-at kanyargós országúti betyárkodásra tervezték. Az évforduló miatt egyenként 15 példány készül, azaz összesen harmincan ünnepelhetnek majd később a Harmincadik Évfordulós Caterham 7 tulajdonosok klubja összejövetelein.
Az élénkzöld Tracksport az MG Xpower 1,8-as 140 lóerős motorját kapta féltonnás tömege mellé, ennek ismeretében a 195 km/h-s végsebesség gyanúsan rövid végáttételre enged következtetni. Az 5,3 másodperces gyorsulásnak 100 km/h-ig viszont minden pályán jó hasznát veszik majd a szerencsés tulajdonosok.
Az autón alap a korábbi Caterham versenyautókon alkalmazott - az Tracksportot a közúti forgalomból egyébként kizáró - FIA szabályoknak megfelelő bukókeret, széles nyomtávú első felfüggesztés versenygátlókkal, Caterham versenyülés, egy könnyen leszerelhető Momo kormány és ötpontos biztonsági öv.
Az autó 17.950 fontos (kb. 6,7 M Ft hazaszállítás, vám és ÁFA nélkül) vételára nem horribilis, ha belegondolunk, hogy ezért egy versenyautót kapunk, valamint egy napi vezetési lehetőséget és instruktort a Bedford Autodrome-ban. Színválaszték van: Celebration Green.

 
   
   

A sötétzöld SV 30-as a hosszabb tengelytávú, széles karosszériaelemekkel szerelt Caterham kasztnira épül, amelyik amúgy is az egyik legnépszerűbb kivitel, a Seven vásárlók egyharmada választja. Ebben az Xpower 1,6-osa van 120 lóerővel, gyorsulása 0-ról 100 km/h-ra hat másodperc.
A kissé hagyományosabb külsejű ünnepi darab 15 colos, csillag alakú ötküllős felnikkel, bőrülésekkel kerül kiszállításra kétezer fonttal drágábban, de ezt nem gond elhozni a gyárból sem. Színe Boston Green.
Az SV 30-hoz extra bónuszként egy hétvégi tartózkodást kínál a Caterham az Egyesült Királyság 15 Hiltonjának bármelyikében.
Esőmentes hétvégét kívánunk...