Dodge Durango kémfotók

2003.08.01. 11:56

 
   
   

Utolsó tesztjeit futja a Dodge új terepjárója, amely jövő év elején váltja majd fel a jelenleg futó azonos nevű modellt. A képeken látható jármű ismerős lehet azoknak, akik még emlékeznek az idei Detroit Motor Show újdonságaira: a formaterv szinte teljesen azonos az ott kiállított Durango HEMI R/T tanulmánnyal , mindössze a motorháztető nyílásainak hiánya és a kisebb méretű felnik árulkodnak arról, hogy a szériaváltozat prototípusát látjuk.

 
   
   

A forma egyébként jóval látványosabb, mint az elődmodellnél megszokhattuk: a sajátos ívű tetővonal, a karosszériától markánsan különváló első sárvédők és a jellegzetes "csőrös" orrkiképzés a Chrysler PT Cruiserrel megkezdett újabb múltidéző vonulatot folytatja, miközben az autó megtartotta a népszerű amerikai terepjárók esetén nélkülözhetetlen macho kiállását.

 
   
   

A műszaki részletekről egyelőre keveset tudunk, bár annyi biztosnak látszik, hogy ez a modell is megkapja az 5,7 literes Hemi motor 345 lóerős alapváltozatát. Az autó egyébként jóval tágasabb lesz, mint az elődje, és a lehajtható harmadik üléssornak köszönhetően nem csak terjedelmes tárgyak szállítására, de nagy családi kirándulások lebonyolítására is alkalmas lesz.