Megújul a Rover 45-ös

2004.04.06. 10:48

Még nem jött meg az utód, csak egy kisebb fazonigazítást végeztek a középső Roveren. Az MG-Rover egyelőre egyetlen képet közölt és a változtatások listájának egy részét. A megújult 45-ös összes részletét nagyjából két hét múlva ismerhetjük meg, a bemutató pedig május 27-én a Birmingham Motor Show nyitónapján lesz.

Ami a közzétett kép alapján is azonnal látható, az az átdolgozott orr. A 75-öshöz hasonlóan a 45-ös is nagyobb hűtőrácsot kapott, négy különálló lámpáját pedig két integrált lámpatest váltja fel. Az új fényszóró-egységek egyik jellegzetessége az alsó perem vonalát megtörő ív, amely leginkább egy kezdődő könnycseppre emlékeztet. Az első lökhárító is megváltozott: az új idomon több határozott élet is elhelyeztek, és a korábbi egy helyett három nyílást vágtak rajta. Mindez alaposan megváltoztatta a 45-ös karakterét, bár hogy a változások jót tettek-e az autónak, azt nehéz lenne megmondani.

A többi változtatást sajnos mi is csak felsorolni tudjuk, mivel ezek nem látszanak az eddigi egyetlen képről. Ezek szerint megújult az autó hátsó lökhárítója és csomagtér-fedele, a csomagtartó távirányítással is nyithatóvá vált, belül pedig megváltoztatták a műszerfalat, átalakították az ülések formáját és néhány új elemmel bővítették az autók felszerelés-listáját.

A megújult Rover 45-ös első példányai várhatóan május végén kerülnek a kereskedőkhöz Nagy-Britanniában, de talán a többi piacon sem kell sokkal többet várni rá. A 45-ös felújítása azonban nem egyértelműen pozitív üzenet az MG-Rover részéről: az új változat létezése azt jelzi, hogy a váltótípusra akár még éveket is várhatunk, pedig a nyereségessé váláshoz az MG-Rovernek égető szüksége volna új típusokra.