Olajkályhával Le Mans-ban

2004.04.28. 13:08

Egy gázolajjal hajtott Lola versenyautóval nevezett az idei le mans-i 24 órás versenyre a brit Taurus Sports csapata. A versenypályákon egyelőre ritkaságszámba menő dízelmotorral hajtott Lola B2K10 pilótái Calum Lockie, Phil Andrews lesznek, a harmadik sofőrt még nem nevezték meg.
Nem ez az első kísérlet, hogy gázolajjal hajtva próbálják meg teljesíteni az egynapos versenyt, 1951-ben már neveztek dízelautót, de az a gép nem jutott el a célig. A Lola most vasárnap részt vett a szabadedzésen, és ottani teljesítménye alapján a versenybíróság elfogadta a csapat nevezését, így most lehetőség nyílik arra, hogy ötvenhárom év elteltével újra egy olajkályhával próbálják meg teljesíteni az autókkal és sofőrökkel szemben egyaránt kegyetlen feltételeket támasztó versenyt.
Lockie a következőket nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban:
Két régi álmom valósul meg egyszerre, egyik a Le Mans-ban való részvétel, másik, hogy egy prototípus sportautót vezethessek. Izgalmas és kihívásokkal teli feladat, mely minden bizonnyal sokak érdeklődését felkelti majd. Az autó nagyon egyben van, a nyomaték pedig egyszerűen csak hatalmas. Nagyon sokat dolgoztunk a cél érdekében, ami nem más, mint hogy mi legyünk az első csapat, akik egy dízellel teljesítik a versenyt. Ha minden összejön, akkor kezdésnek benevezünk, és megpróbálunk végigmenni a május 9-i monzai 1000 km-es versenyen.