Marad a régi Skoda Octavia

2004.04.30. 10:48

Három motorváltozattal és bőséges alapfelszereltséggel készül tovább az első generáció az új Octavia bemutatása után. A régebbi modell hűséges vásárlói 1,4 literes 75 lóerős és 1,6 literes 102 lóerős benzinmotorral valamint 1,9 literes 100 lóerős turbódízellel rendelhetik meg az első Octaviát a modellváltás után.

A német piacon az új Octavia megfelelő változatainál 1000 és 1900 euró közti összeggel lesz olcsóbb a régi, amelyhez központi zárat, egy egyszerű rádiósmagnót és fűthető tükröket alapáron adnak. Akinek ez kevés, az jobb gyári hifit, első elektromos ablakemelőket, távirányítható központi zárat és manuális klímaberendezést kaphat további 999 euróért.

Mindebből persze csak az biztos, hogy a régi Octavia marad, és valószínűleg Magyarországon is sokkal olcsóbb lesz az új változatnál, valahogy úgy, mint Opeléknél az Astra Classic. A hazai kedvezményekkel kapcsolatban azonban nehéz lenne a németországi példából kiindulva bármilyen következtetést levonni, hiszen előfordulhat, hogy itthon lesznek sokkal egyszerűbben felszerelt és így sokkal olcsóbban megszerezhető változatok is.