Bemutatták a háromajtós Renault Mégane-t

2008.10.02. 14:32

Szokás szerint Coupé néven érkezik a Mégane sportosabb változata, bár nyilván ezúttal is nagyzoló a név: a háromajtós csak igen nagy jóindulattal nevezhető kupénak.

A képek tanúsága szerint a két Mégane-változatnak viszonylag kevés a közös karosszériaeleme: a Coupé az oldalajtók első peremétől hátrafelé lényegében egy másik autó. A lejtős tetővonal, és az elnyújtottabb hátsó rész dinamikusabbá teszi a látványt, viszont valamivel szűkebb lesz tőle az autó – a csomagtartó az ötajtós 405 litere helyett csupán 377 literes.

Műszaki szempontból nincs nagy különbség a két típusváltozat között: a motorválaszték gyakorlatilag azonos, az egyetlen különbséget a későbbiekben megjelenő RS kivitel jelenti majd, amelybe 230 lóerős, kétliteres turbómotor kerül. Mégis más lesz vezetni a háromajtós Mégane-t, mint ötajtós testvérét, mivel a futóművük hangolása eltérő. A Coupé 12 mm-rel közelebb került az útfelülethez, ami feszesebb beállításokat és nagyobb kanyarsebességet sejtet.

A Mégane Coupé gyakorlatilag egyszerre jelenik meg az ötajtóssal: piaci bevezetését 2008 novemberében kezdik meg Európa-szerte.