Nem készít Ferrari-riválist a Honda

2009.08.14. 16:03

A legutóbbi hírek szerint a Honda a nehéz anyagi helyzet miatt abbahagyta az NSX utódjának fejlesztését. Az Acura brandnek viszont szüksége van egy olyan modellre, amivel villanthat, pont valami olyasmire, amilyen az NSX utódja lett volna.

Mi lesz hát azzal az NSX prototípussal, melyet többször láttak körözni a Nürburgringen? Februárban Dick Colliver, az Amerikai Honda Motor Corporation elnök-helyettese elmondta, hogy az NSX fejlesztéseinek nagy részén már túl vannak, és hamar be tudnák vezetni az új modellt, ha zöld jelzést kapnának.

Most John Watts, az Acura fejlesztési igazgatója arról nyilatkozott, hogy az NSX-utóddal kapcsolatos projekt nem halt meg, csak újraértékelik a helyzetet. Ahelyett, hogy olyan autót építenének, amely a Ferrari F430-asnak, a Nissan GT-R-nek vagy a Lexus LF-A-nak lenne az ellenfele, egy jóval visszafogottabb megoldáson törik a fejüket.

Az Acurának azért van szüksége sportkocsira, hogy legyen egy csillivilli modell is a palettán, annak meg az NSX túlságosan szofisztikált és drága lenne, így hát valami egyszerűbb lesz helyette, valami olyan, mint a Nissan 370Z.