Vázlaton az 1-es BMW japán riválisa

2009.08.17. 14:40 Módosítva: 2009.08.17. 16:18

A Lexus is szemet vetett a drága prémium-kompaktok piacára, de a japánok egyelőre csak a lábujjukat dugják a meglehetősen mély vízbe. A Frankfurti Autószalonon csupán tanulmányautóként láthatjuk a rövid ötajtóst, erről közöltek most egy elnagyolt vázlatot.

Az efféle rajzok megszokott túlzásait kivonva az összképből úgy néz ki, a formaterv az IS sorozat stílusát követi majd, bár a két típus között a külsőtől eltekintve aligha lesz sok hasonlóság: úgy hallani, az új ötajtós Lexus voltaképp egy gazdagon felszerelt Auris hibrid lesz erősebb motorral – a két autó várhatóan ugyanazon a gyártósoron is készül majd, a Toyota angol üzemében. A típus – legalábbis eleinte – csak az európai és a japán piacon lesz elérhető, már ha valóban eljut a szériagyártásig, Észak-Amerika számára egyszerűen túl kicsi lenne egy ilyen, alig négy és fél méteres luxusmodell.

A szaksajtó által BS néven emlegetett tanulmányt szeptember 15-én állítják ki, így legkésőbb ekkor kiderül, hogy a Toyotának sikerül-e valóban vonzó riválist készítenie az 1-es BMW-nek és az A3-as Audinak.