60 év után új kasztnit kap a Defender

2009.09.25. 10:43 Módosítva: 2009.09.25. 10:56

Kevés olyan autó van, amit olyan egyszerűen be lehet azonosítani, mint a Land Rover Defendert. Ezt a kocsit több mint hat évtizede gyártják ugyanazzal a karosszériával. Bár a Defender státuszszimbólum, a gyártó mégis úgy döntött, átszabja végre a külsejét.

Már keményen dolgoznak a következő Defenderen, amely, bár megőrzi egyszerűségét és ugyanolyan jól használható marad, mint az eddigi modellek, végre új dizájnt kap. Nagy csodát azonban ne várjunk, a szerényen Project Icon név alatt futó új jármű jellegében mit sem változik, és továbbra is tartózkodik majd az olyan könnyű és modern anyagoktól, amilyen a szénszálas műanyag, de a régebben használt alumíniumhoz sem térnek vissza. Acélból készül majd, mint a Discovery vagy a Range Rover Sport.

A felújított Defendernek független kerékfelfüggesztése lesz, kérésre a hagyományos acél rudók helyett légrugózással is meg lehet majd vásárolni. Lesz belőle nyitott és zárt változat is, a motorok várhatóan maradnak, tehát továbbra is négy- és hathengeres dízel hajtja majd a világ egyik legnyersebb terepjáróját.