Skoda Fabia Sport Design: az RS előfutára?

2009.03.06. 10:17

A csehek a Yeti mellett a Fabia látványosan sportos külsejű változatát is kiállították Genfben, amely állítólag már a rég várt RS kivitel előfutára lehet.

Valójában csak némi gyári optikai tuningot mutat a Fabia Sport Design: visszafogott küszöb- és sárvédőtoldatokat, apró spoilert a hátsó ablak felett, és jócskán túlméretezett alufelni-garnitúrát. Amitől mégis feltűnő az autó, az az összes elemen alkalmazott fekete-vörös fényezés. Nem csak a tető és a műanyag elemek kaptak csillogó fekete festést, de a kerekek, a hűtőrács, és a fényszórók belseje is. A tanulmány azonban nem is a látvány teszi igazán érdekessé, hanem az a félmondat, amelyet a Genfi Szalonon ejtett el a Skoda egyik tervezője: azt találta mondani, hogy a Sport Design tanulmány már az új Fabia RS irányába mutat, igaz, a majdani sportváltozat külseje valamivel radikálisabb lesz - bizonyos elemeiben közelebb áll majd az S2000 jelzésű versenyváltozathoz.

Az RS állítólag 2010-re készül el, és elődjével ellentétben nem dízelmotorral, hanem a VW 1,4 literes, turbós és mechanikus kompresszoros TSI motorcsaládjának egy erősebb - alighanem 180 lóerő feletti teljesítményű - változatával szerelik fel.