Megszűnhet a Suzuki Splash

2010.03.09. 17:48

Lehetséges, hogy nem készítik el a kisebbik Magyarországon gyártott Suzuki utódját, miután az Opel már nem tart igényt az Esztergomban készülő Agilákra.

Azóta bizonytalan a Suzuki és az Opel kapcsolata, amióta a General Motors eladta Suzuki részvénycsomagját, de azóta, hogy a Volkswagen bevásárolta magát a japán gyártóba, felgyorsultak az események. A régi kapcsolatok lassan megszakadnak, így az Opel és a Suzuki kisautó-gyártási szerződését sem hosszabbítják meg. Az információ most már hivatalos, az Opel marketing-igazgatója, Alain Visser jelentette be, hogy a mostani az utolsó Agila, amelyet a Suzukival közösen fejlesztettek.

A jelenlegi modell várhatóan 2012-ig marad a piacon, és egyes feltételezések szerint nem csak Opelként, de Suzukiként sincs hosszú távú jövője a típusnak. A Suzuki számára ugyanis jobban megérheti, ha a hasonló méretű és használati értékű Alto eladására koncentrál. A másik lehetőség, hogy a Splash utódjának fejlesztésébe már a Volkswagen száll be partnerként, hiszen a wolfsburgiak sem igazán erősek a kisautópiacon.