A Ladát már megelőzték a kínaiak

2010.03.24. 18:10

A Lada Kalina prototípusára néztünk így bő tíz éve: fura volt, de végső soron elfogadható külsejű. A Chery Fulwin viszont nem késik több mint öt évet: készen van, heteken belül kapható is lesz.

A Fulwin a Chery A13 sorozatának újabb tagja. A szedánt már bemutatták korábban, az új változat viszont ötajtós. Külsőre már az aktuális divathoz igazodik, igaz, mi sem különösebben szépnek, sem különösebben érdekesnek nem találtuk. Ilyesmi autókat készítettek néhány éve a koreai autógyárak: megfelelő árcédulával eladható, bár közelebbről nem nagyon érdemes nézegetni. Az elfogadható külsőhöz ugyanis – legalábbis a képek alapján – rettenetes fröccsöntött játékautó-belső járul, bár ez az egyik olyan terület, ahol az élmezőnybe igyekvő autógyárak hagyományosan nehezen jutnak el a világszínvonalig.

A Chery természetesen itt is saját hajtásláncát használja, méghozzá meglepő módon egy egész nagy, 1,5 literes négyhengerest építenek a típusba. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Fulwin megjelenhet-e Európában, vagy még nem felelne meg az itteni követelményeknek, de az az érzésünk, a Ladákénál komolyabb esélye lenne a sikerre.