Matt fekete lopakodó

2010.05.17. 12:43

Eddig arról volt szó, hogy egyetlen darabot gyártanak belőle, de meggondolta magát a Brabus. Akkora híre ment a T65 RS Vanishnek, hogy a cég elérhetővé tette az átépítéshez szükséges összes alkatrészt.

Nem örülhetett a megrendelő, amikor megtudta, hogy egyedi járgányát mostantól bárki könnyen lemásolhatja. Az ő pénzéből fejlesztették ki a Vanisht, és most mások is megvehetik a Brabustól a készletet, ami egy mezei SL65 AMG Black Series átalakításához szükséges.

A tuningcég részéről persze érthető a lépés: csináltak egy 800 lóerős, 3,6 másodperc alatt százra gyorsuló szörnyeteget, amely hatalmas sikert aratott célcsoportjánál – nem tehetik meg, hogy egyetlen példány legyártása után megnyomják a delete gombot a Vanish mappán.

Műszaki szempontból kalapot emelünk a bestia előtt: a motorháztető domborulata alatt négy töltőlevegő-hűtő rejtőzik, hogy a hatalmas turbófeltöltők által összesűrített levegő hőmérsékletét kellő mértékben csökkentsék, és a fémkatalizátoros kipufogórendszer is bizonyára hatékonyan dolgozik, hogy meglegyen a váltó miatt korlátozott 1100 Nm nyomaték. De hogy az amúgy is 670 lóerős AMG teljesítménynövelésének van-e értelme, azt mindenki döntse el saját maga.