Kisebb motort kap a Corvette?

2010.06.30. 15:27 Módosítva: 2010.06.30. 15:27

A versenypályán már bevált az új 5,5 literes blokk, így a következő utcai sportkocsi-generációba is ez kerül – legalábbis a legújabb pletykák szerint.

Ha igazak a hírek, a Corvette fejlesztésénél is előtérbe került a fogyasztás csökkentése, így a GM a klasszikus small block V8-as egy újabb generációjának fejlesztésébe kezdtek az amerikaiak. Állítólag a hosszú távú versenygépekben nemrég bemutatott 5,5 literes blokk lesz az alap, és bár a klasszikus nyomórudas vezérlést megtartják – mivel ez a megoldás nem csak olcsó, de helytakarékos is –, közvetlen befecskendezéssel igyekeznek mérsékelni a nyolchengeres étvágyát. Ha igaz, a következő Corvette nem lesz lényegesen erősebb, mint a jelenlegi, de gyengébb sem: a cél az új motorral 440 lóerő, ami csak tízzel haladja meg a jelenleg alkalmazott 6,2 literes csúcsteljesítményét.

A C7 kódjelű modell várhatóan 2012-re érkezik meg, és megtartja a Corvette hagyományos stílusát: orrmotoros lesz, hátsókerék-hajtású, feleslegesen erős, és félelmetes hangú.