Támadnak a villanymotoros Porschék

2010.07.27. 13:46

Három, a Boxsterre épülő prototípust tesztel a Porsche egyszerre.

Két hibriddel, a 918 Spyderrel és a 911 GT 3 R Hybriddel már jelezte a Porsche, hogy komolyan akar foglalkozni a villanymotorokkal a jövőben. Aztán bejelentették, hogy a Cayenne-ből és a Panamerából is hamarosan lesz hibridhajtású változat – a Cayenne már kapható –, most azonban még messzebbre mentek.

Már tesztelik azt a három, a Boxsterre épülő prototípust, melyeket kizárólag elektromos áram hajt. A Porsche célja, hogy ezek az új, tisztán villanymotoros modellek is felejthetetlen vezetési élményt nyújtsanak: Nem is kérdés, hogy a jövőben kínálunk majd elektromos sportkocsit a vásárlóinknak. Egy ilyen koncepciónak azonban csak akkor van értelme, ha az új modell rendelkezik a többi Porschéra jellemző kvalitásokkal – nyilatkozta Michael Macht, a Porsche AG elnök-vezérigazgatója.

Az autókról egyelőre semmilyen pontos információt nem tudunk, csak annyit árultak el, hogy 2011-ben fogják megkezdeni a közúti teszteket. Valószínűleg eltelik még vagy három-négy év, mire a villany-Porsche a kereskedésekbe kerül.