C vitamint lélegeztet az új Nissan

2010.08.01. 14:27

Úgy érzik, technikai tudásban és minőségben, a jelenlegi piaci igényekhez igazodva lassan nem tudnak többet nyújtani a most kínálatnál. Azonban fejleszteni muszáj, és rájöttek, van még mit: pár éven belül C vitamint párologtató légkondi lesz a Nissanokban, amitől hidratáltabb lesz az utasok bőre. De ne féljenek, jön a stresszoldó szék is, és még sok egyéb wellness-kütyü.

Azt szeretnénk elérni, hogy az autósok egészségesebbnek érezzék a kocsiban való üldögélést a szabad levegőn való sétánál.” Nem kis vállalás, mégis ezzel indított a Nissan autógyár egyik mérnöke a Tokyóban tartott sajtótájékoztatón.

Egészségesebb autókat akarnak gyártani, de legalábbis olyanokat, amikben jobban érzik magukat az emberek, mint a konkurens termékekben. A cég új filozófiája szerint egy autó belsejének hasonló szolgáltatásokkal kell bírnia, mint amiket egy wellness szállóban igénybe vehet az ember.

A C vitamint párologtató, és így az utasok bőrének hidratáltságát visszaadó légkondicionáló berendezés csak a kezdet. A NASA által kifejlesztett technológia is néhány éven debütálhat: olyan ülésfűtéssel látják el az első székeket, melynek használatával felélénkül a sofőr vérkeringése – egyes tanulmányok szerint ugyanennek az eszköznek stresszoldó hatása is van.

Innen már csak egy lépés az intelligens műszerfal, mely vezetés közben, az ahhoz feltétlenül szükséges lényegi információk mellett a házassági évfordulónkat, barátnőnk születésnapját, egyéb naptári teendőinket is közli velünk.

Parasztvakítás? Funkció nélküli blikfang? Minden bizonnyal. Azonban a többség zabálja az ilyeneket.