2010.08.06. 11:11

Annyival izgalmasabb a Linea d'Oro egy sima Veyronnál, amennyivel a Veyron emelkedik a többi kocsi fölé.

Egy személyre szabott Veyron nem nagy ügy, hiszen ezeket a ritkaságokat gyakran alakíttatják át a tulajdonosok a saját szájuk íze szerint, de ettől a Mansory-féle Linea d'Orótól tényleg leesik az ember álla.

A luxusautó-pimpelésre szakosodott Mansory dolgozott már a Veyronnal, így a motortuningon nem kellett sokat gondolkodniuk, egyszerűen felhúzták 1107 lóerősre ugyanúgy, mint egy korábbi munkájuk, a Vincero Bugatti Veyron esetében. A kasztnit azonban keményen megdolgozták.

Elöl szélesebbek a kerékjárati ívek, rövidebb a géptető és új első kötényt is kapott a Linea d'Oro. Gyönyörűek az új küszöbök, a hűtőrácson az arany V betű a Vincerót idézi. Fura, de a ledes nappali fénnyel sem lőttek öngólt. Érdemes kattintani, a kinagyított képeken jól látszik, hogy az egész kasztnit bevonták szénszálas műanyaggal.

A Linea d'Oro azt jelenti, arany vonal, aranyat pedig találunk bőven a különleges Veyronon. A karosszérián is végigfut a motívum, és az utastérben is van csillogás bőven – az arany persze nem igazi, hanem réz vagy rezezett szénszálas műanyag. Ennyi csilli-villi egymás hegyén-hátán lehetne akár vásári is, de itt nem lett az. A Linea d'Oro az egyik legkülönlegesebb és legszebb Veyron, ami valaha is készült.