Új Lexus: háromfelet fogyaszt és sportos

2010.09.13. 17:40

Októbertől lesz kapható Európa nagyobb piacain a CT200h, a Lexus vadiúj kompaktja. A kategória legjobb futóművét, valamint 3,5 literes fogyasztást ígérnek a japánok – ha teljesíteni akarják kitűzött céljukat, az évi harmincezres darabszámot Európában, valóra is kell váltaniuk az ígéretet, hiszen ebben a szegmensben már csak mások kiütésével lehet teret nyerni.

A 96 g/km emissziós értéket természetesen hibrid hajtáslánccal tudják csak elérni a kompaktban, de a Priusból átemelt technikát némileg átdolgozta a Lexus. Négy üzemmód áll rendelkezésre, köztük kizárólag elektromos hajtást vagy sportos karaktert is választhat a sofőr, ami a gázreakciót és a futómű hangolását is megváltoztatja.

Csak azt nem sikerült még eldöntenie a vezetőségnek, hogy a dinamikus-sportos vonalat vagy az ökomantrát erőltesse a marketingosztály. Jelenleg ugyanis az Audi A3, illetve a BMW 1-es ellenfelének próbálják pozicionálni a hétmillió forint körüli árral induló CT-t, de már beharangozták, hogy nemsokára érkezik egy még környezetbarátabb, mindössze 89 g/km kibocsátású, ultrazöld változat is.