Wartburg mellett gyártanák a mini Opelt?

2010.09.22. 17:22

A modellpaletta masszív bővítésével képzeli el az Opel a kilábalást a válságból, ehhez egy Insigniánál nagyobb Omega-utódot, egy Calibra méretű kupét és egy Corsánál is kisebb városi autót terveznek a következő évekre. Utóbbihoz nagy valószínűséggel Eisenachban, az NDK-s családi autók névadójaként szolgáló Wartburg vár melletti üzemben állítanák fel a gyártósort, de a végleges döntés csak októberben várható.

Legalább öt új modellt szeretne kihozni az Opel 2015-ig, nyilatkozta az Opel-vezér, Nick Reilly. Az Insignia fölé, a Corsa alá, valamint az Astra és az Insignia közé is lőnének egy-egy nyilat, és a szabadidőautó-fronton is két újdonsággal támadnának, hogy hosszú távon nagyobb szeletet hasíthassanak az európai piacból. Nem kizárt, hogy újraélesztik a Manta és Calibra típusjelzések egyikét is a 2013 elejére várható kupé-kabrió párossal.

Hasonló időpontra tervezik a vázlatrajzon vizionált kisautó bevezetését, amely a Corsa alatti űrt töltené be. A mókás ábrázatú apróság leginkább a Toyota iQ-ra emlékeztet gömbölyded vonalaival, viszont nagyobb nála: mintha két igen szűkre szabott hátsó ülése is lenne. Teljesen szokatlan viszont a hosszúkás orrlyuka, amely ebben a formában valószínűleg nem jut el a sorozatgyártásig.

Mivel a Suzuki nemrég átpártolt a VW-hoz, az Opelnek utódot kell keresnie az Agilaként forgalmazott Splashnek is. Erre alkalmas lehet a házon belül beszerezhető Chevrolet Spark, de az sem kizárt, hogy ugyanerre a padlólemezre fejlesztenek önálló kasztnit a németek. Akár ennek az első vázlatát láthatjuk a képen, akár egy további miniautóét, kíváncsian várjuk a végeredményt – remélhetőleg jobban sikerül majd, mint az aktuális Corsa, hiszen az Opel tud jó autót építeni.