Körvonalazódik a Subaru meglepetése

2010.11.03. 12:28

Talán a várva várt kupé prototípus, talán a jövő Imprezája, de mindenképp valami teljesen új, már ha hihetünk az ígéreteknek.

subarushadow

A Subaru a Los Angeles Auto Show-ra időzítette legújabb tanulmányautójának bemutatóját, de már most, szűk egy hónappal az esemény előtt mutattak róla egy képet, amin leginkább csak a gép körvonalai látszanak. Ehhez egyelőre csak homályos ígérgetés társult egy új márkafilozófiáról, amely a Confidence is Motion – bizalom mozgásban – névre hallgat. A japánok azt mondják, ez  folyamatosabb modellfejlesztést, több terméket, a vásárlók igényeit gyorsabban követő kínálatváltozásokat és környezettudatosabb tervezést jelent – ezeket testesíti meg elsőként a tanulmány.

Ez valószínűleg azt jelenti, hogy itt találkozhatunk először a Subaru és a Toyota közös fejlesztésű hibrid hajtásrendszerével, de az az érzésünk, ennél fontosabb szerepe is lesz a tanulmánynak. Egy új modell előfutárja lehet, bár még bizonytalan, hogy melyiké. Az arányai alapján akár az Imprezán alapuló kétajtós sportkupé előzetese is lehet, de akár a következő Imprezáé is, amely 2012-re várható. A fotón annyi látszik egyelőre, hogy a gép vaskos sárvédőíveket és szép, lendületes ívű tetővonalat kapott, az orra pedig hosszan az első tengelyvonal elé nyúlik, ahogy a legtöbb boxermotoros Subaru esetében.

Az Impreza kapcsán az volt az érzésünk, hogy a Subaru tervezői némiképp elveszítették a fonalat, de úgy néz ki, erre kezdenek rájönni, így a márka megújításán igyekeznek, immár a Toyota hatékony támogatásával.