A világ leggyorsabb négyüléses kupéja

2010.11.14. 07:44 Módosítva: 2010.11.14. 07:44

A G-Power a már alap változatában is elég masszív menetteljesítményre képes BMW M6-ot vette kezelésbe. Az M6 Hurricane RR fantázianevű sportkupé nem kevesebb, mint nyolcszáz lóerős, és annyi idő alatt gyorsul nulláról kétszáz kilométer per órára, mint egy hétköznapi erős autó nulláról százra.

A dolgok lényegi részét a motorháztető alatt találjuk: a dupla-turbós V10-es benzinmotort sikerült alaposan felhúzni – a 7 500-8 000-es fordulatszám-tartományban kerek nyolcszáz lóerőt, 5 000-en ugyanennyi newtonmétert teljesít.

A németek szerint a közel két tonnás kupé kevesebb, mint 4,35 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százra, míg a kétszáz kilométer per órás sprinthez 9,5 másodperc kell. A hatás kedvéért a 0-300 km/h-s gyorsulást is lemérték: ehhez 24,5 másodpercre volt szükség.

A hihetetlen közúti teljesítményhez természetesen a fékeket, illetve a futóművet is fejleszteni kellett – a rugóstagok magassága és csillapítása is széles intervallumok között állítható. A karosszéria elemek is változtak: kicsit átdolgozták és karbonból készítik a szoknyákat, nagyobb leszorító erőt épít fel a szintén szénszálas hátsó szárny. A műszerfalon is el kellett végezni néhány módosítást, például a sebességmérő számlapját 400 km/h-ig skálázott karbonmintásra cserélték. A tuningcsomag árát nem hozták nyilvánosságra.