A legőrültebb Nissan GT-R

2011.03.17. 13:56

A japánok az elvetemült ötletek megvalósításában is a tökéletességet hajszolják – legalábbis ez az érzésünk támadt a megelevenedett karikatúra láttán.

A torz autó-rajzocskák műfaja rég létezik. Kevés olyan ismertebb típus létezik, amelyet ne firkantottak volna már le hatalmas kerekekkel, minimális tengelytávval, rövid, keskeny és magas karosszériával. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy létezhet ilyen jármű a valóságban. Pedig itt épp erről van szó: az 1970-es, első generációs Nissan Skyline GT-R vonásait egy ilyen fura kis gnóm viseli, amely nem csak hogy tapintható, de még működőképes is.

Úgy néz ki, az őrületet egy cég, a Liberty Walk próbálja elterjeszteni Japánban: quad-vázakra építik az autó-karikatúrákat, amelyek így nem túl tágasak – leginkább pedálos kiskocsi helyett válnának be – és a motorkerékpár-kormány is furcsán néz ki rajtuk, de legalább működnek. A GT-R már a második ilyen alkotásuk: egy zsugorított Lamborghini Murcielagót már gyártanak megrendelésre is, méghozzá nem is olcsón: egy-egy példány ára 1,8 millió jen, azaz csaknem 4,5 millió forint.